La nau espacial nord-americana New Horizons ha proporcionat les imatges més nítides i properes a Plutó quan queda una setmana de la seva històrica aproximació al desconegut planeta nan. Les fotografies, captades entre l'1 i el 3 de juliol, són un aperitiu del que es podrà veure quan la sonda faci història el proper dimarts dia 14, al situar-se a 12.500 quilòmetres de Plutó, el més a prop que s'ha estat mai d'ell.

Al gener de 2006, quan «New Horizons» va emprendre aquesta travessia de nou anys, la NASA subratllava que Plutó era l'únic dels nou planetes del Sistema Solar al que no havia arribat mai una nau espacial. Pocs mesos després, a l'agost, Plutó va ser relegat a la categoria de «planeta nan» per la Unió Astronòmica Internacional (UAI). Llavors la sonda de l'Agència Espacial Nord-americana (NASA), de 480 quilos, ja estava en camí per desvetllar els misteris del desconegut planeta. Gràcies a aquesta missió ara es coneix Plutó millor que mai, i la comunitat científica té grans expectatives sobre les fotografies dels pròxims dies, les més precises de la història del planeta nan.

El passat 4 de juliol la sonda va donar un petit ensurt als responsables de la missió, quan es va perdre el seu senyal durant una mica més d'una hora al centre de control de la Universitat Johns Hopkins, a Maryland, un incident que es va deure a un problema menor. Està previst que New Horizons arribi a la seva màxima aproximació a Plutó a les 07:50 hores de l'est a Estats Units (11:50 GMT) del proper dimarts 14 de juliol.