Pedro Almodóvar no vol revelar gaires aspectes de l'argument de Silencio, en el rodatge del qual està immers actualment, però reconeix que es tracta d'un drama dins l'univers femení en el qual «no hi ha espai per a l'humor» i sí molt sofriment.

El realitzador manxec va fer aquesta afirmació ahir en una pausa del rodatge de la seva producció a la localitat pirinenca de Panticosa (Osca), en la qual roda aquests dies exteriors amb una de les protagonistes principals de la història, Emma Suárez, i el seu company sentimental en la ficció, Darío Grandinetti.

La pel·lícula narra l'esdevenir d'una dona, Julieta, des dels anys vuitanta fins a l'actualitat, paper que interpreten Adriana Ugarte en la seva joventut i Emma Suárez en la seva maduresa.

Almodóvar va assegurar que és la «història de l'espera d'una mare», d'una dona que ha passat per múltiples problemes al llarg de la seva vida i tots, va afegir, «molt esquinçadors».

«Encara que jo no vull que els protagonistes estiguin plorant tota l'hora, veritablement estan sofrint moltíssim», subratlla el realitzador.

Reconeix que «no és un melodrama» sinó un drama en el qual «no cap l'humor». El Pirineu aragonès imprimeix força dramàtica a la història.