El festival de Cap Roig, referent en les cites musicals d'estiu d'Espanya i Europa, arrenca amb Sting demà, divendres, amb un 80 per cent d'entrades venudes, segons va confirmar ahir el seu director, Juli Guiu, que es declara «optimista» davant la possibilitat de completar tot l'aforament, que és de 44.360 localitats.

De moment, la venda ha superat les 35.000 entrades i sis concerts han penjat el cartell d'«esgotades les localitats», l'últim dels quals el de Ben Harper, programat per a aquest dissabte.

Juli Guiu va comparèixer a l'Hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar, que allotja els artistes del festival, per confirmar que el concert de Ben Harper se suma a la llista dels d'aforaments complets, de la qual ja formaven part els de Sting, Tony Bennet & Lady Gaga, Rosario i els primers dels dos que tenen programats tant Alejandro Sanz com Pablo Alborán.

Guiu va destacar la importància que les localitats per als tres primers espectacles, a càrrec de Sting, Ben Harper i Tony Bennet & Lady Gaga estiguin esgotades.

«Estem molt satisfets del conjunt de les vendes», va subratllar el director del festival, que va anunciar que estan a punt d'acabar les entrades disponibles per al segon concert de Pablo Alborán, així com per als de Passenger, Antonio Orozco i Blaumut.

Guiu va donar per fet que, a final d'aquesta setmana o inicis de la següent, les localitats per a aquests quatre concerts se sumaran també a la relació dels que han esgotat les localitats.

El director del festival Guiu va detallar que «per experiència», la venda d'entrades es dispara en un primer moment i, més tard, inicia una corba descendent que s'estabilitza.

La conclusió és que, durant el desenvolupament del festival, el públic arribi a adquirir unes 10.000 localitats, amb la qual cosa es completaria tot l'aforament de Cap Roig.

Sting, exlíder de The Police, interpretarà «grans èxits» d'aquesta banda i també dels de la seva posterior carrera en solitari, va confirmar ahir Guiu, i va dir que el festival intenta tenir el màxim de públic perquè es concentra en només set setmanes.