Telecinco Cinema ha desvetllat aquest dijous dues incògnites a l'entorn de la segona part de l'exitosa 'Ocho apellidos vascos'. Per una banda, el títol: la pel·lícula es dirà 'Ocho apellidos catalanes'. I, per altra banda, la data d'estrena: 20 de novembre. La majoria del film s'ha rodat a Llagostera, Monells, Vulpellac i també a la ciutat de Girona. El rodatge ha mobilitzat milers de gironins que es van presentar als càstings que es van fer a aquestes localitats. El rodatge de la segona part de la pel·lícula més taquillera de la història va començar l'11 de maig a terres gironines i ha acabat aquesta setmana a Sevilla. Entre el repartiment, destaca la incorporació de Berto Romero i Rosa Maria Sardà.

La segona part de la pel·lícula 'Ocho apellidos vascos' arribarà a les pantalles de cinema el 20 de novembre. Telecinco Cinema ha anunciat la data a través d'un comunicat, on també confirma que -després de diverses especulacions- el títol definitiu del film és 'Ocho apellidos catalanes'.

Són múltiples els aspectes sobre aquesta segona part que l'equip vol mantenir en secret. De fet, el dia de la roda de premsa durant el rodatge al Baix Empordà, els actors van respondre amb evasives qualsevol pregunta sobre l'argument de la nova pel·lícula.

Fins al moment ha transcendit que l'amor entre el sevillà Rafa (Dani Rovira) i la basca Amaia (Clara Lago) es trenca i que ella s'enamora d'en Pau (Berto Romero), un català que és nét de la Roser (Rosa Maria Sardà). Això "encén les alarmes" del pare d'Amaia (Karra Elejalde) que decideix viatjar a Sevilla per convèncer en Rafa que ha d'anar fins a Catalunya a reconquistar la seva filla.

Berto Romero i Rosa Maria Sardà són les incorporacions més sonades. Per la resta, repeteixen els mateixos actors que a la primera part de la pel·lícula.

Un rodatge molt gironí

Tres quartes parts del films s'han rodat a comarques gironines, on l'equip ha estat gravant cinc setmanes des de l'11 de maig. Els escenaris escollits han estat Monells, Llagostera, Vulpellac, la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Palafrugell i el call jueu de Girona.

En aquestes poblacions es van mobilitzar centenars de persones que es van presentar als càstings per fer d'extra. Només a la convocatòria de Girona es van fer llargues cues al Centre Cultural la Mercè. La productora buscava 2.000 figurants.

El director de la cinta, Emilio Martínez-Lázaro, ha assegurat que aquesta segona part és una "comèdia conciliadora" que demostrarà que els catalans són capaços de riure's de sí mateixos. "Ja ho hem testat als llocs on rodem, la gent té menys prejudicis dels que surten als diaris", ha dit. El director va argumentar que s'havia fixat en Girona perquè "és el centre de la identitat catalanaGirona".

A banda de les comarques gironines, la pel·lícula també s'ha rodat al País Basc, Madrid i Sevilla, on han acabat aquesta mateixa setmana. La segona part està produïda per LaZona Films, i 2014HDP A.I.E per Telecinco Cinema, i compta amb la col·laboració de Mediaset España i Canal +. Serà distribuïda per Universal Pictures International Spain.

'Ocho apellidos vascos' ha estat la pel·lícula espanyola més taquillera recaptant 56,2 milions d'euros i, amb 9,5 milions d'espectadors, és el tercer film més vist a l'Estat. Caldrà veure quina resposta obté del públic a partir del 20 de novembre, quan arribi a les pantalles de cinema.