La seqüela d'Ocho apellidos vascos arribarà als cinemes el proper 20 de novembre amb el títol definitiu d'Ocho apellidos catalanes, segons va informar ahir la distribuïdora Universal Pictures.

El rodatge de la segona part de la pel·lícula espanyola més taquillera de la història va començar el passat 11 de maig a Catalunya i va finalitzar diumenge passat, 5 de juliol, a Sevilla. Bona part del rodatge es va dur a terme a Monells, poble que va convertir la seva plaça en una desfilada de banderes independentistes per recrear escenes del film.

A Ocho apellidos catalanes repeteixen el director, Emilio Martínez-Lázaro, i els guionistes, Borja Cobeaga i Diego San José, així com l'elenc protagonista: Dani Rovira, Clara Lago, Karra Elejalde i Carmen Machi, als quals s'uneixen Berto Romero, Rosa María Sardà i Belén Cuesta.

Estrenada al març de 2014, Ocho apellidos vascos va acumular 56,2 milions d'euros en taquilla, la qual cosa la va col·locar com la segona pel·lícula amb més recaptació a Espanya, només per darrere de l'èxit mundial Avatar. A més, amb gairebé 9,5 milions d'espectadors, es va convertir en la tercera pel·lícula més vista de la història a Espanya i la de més permanència en el número u de la taquilla, amb 67 dies.