El Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries, situat a les ruïnes romanes i gregues de l'Escala, ha programat per a la temporada d'estiu un cicle de concerts i espectacles com ara lluita de gladiadors, van informar ahir els responsables.

Aquestes activitats arrencaran a mitjan juliol i es prolongaran durant dos mesos amb l'objectiu que un públic variat gaudeixi dels espais d'aquest jaciment en diferents horaris.

La producció In vino veritas reproduirà l'arribada dels romans a la península Ibèrica i la situació viscuda a Empúries amb la repressió que van patir els pobles que es van resistir a la conquesta.

El Museu d'Arqueologia acollirà també aquest estiu l'exposició temporal El sexe en l'època romana per donar a conèixer l'univers sexual a l'antiga Roma, que compta amb una visita teatralitzada a càrrec d'una suposada prostituta de l'època.

L'espectacle de gladiadors, presentat per la companyia Drakonia, rep el nom aquest any de Coliseum. Les arenes de la glòria.

En el marc del cicle de concerts, les actuacions anunciades són les d'Adrià Puntí, Calexico i Nuria Graham, Andrea Motis & Joan Chamorro Group i Txarango, aquesta última precedida per Germà Negre.

Revista i ball tradicional

A més, aquest jaciment acollirà el 18 i 19 de juliol dos espectacles del festival Portalblau de l'Escala, el primer una revista denominada Le Crupier presenta ... Esperança Dinamita i el segon de ball tradicional flamenc, titulat I espines té la rosa.