Carta als turistes 2015

11.07.2015 | 00:00
Carta als turistes 2015

EBenvinguda, benvingut! T'ho desitjo com a bisbe de l'Església Catòlica a Girona, indret que has escollit per passar uns dies o setmanes de vacances, cercant descans, nous paisatges, descobriments culturals o espais de festa per refer les forces del cos i de l'esperit. Potser has trobat aquesta carta en entrar en alguna de les nostres esglésies - sigui per pregar, per celebrar-hi l'eucaristia dominical, o senzillament per visitar-la- o en algun dels hotels de la demarcació.
M'atreveixo a proposar-te alguns suggeriments, perquè certament aquests dies t'aportin allò que has somniat, i fins i tot allò que és inesperat, i que és un regal o do afegit.
Per això, primer ens presentem. La Diòcesi o Bisbat de Girona té el seu origen cap als segles III-IV. Sant Feliu i sant Narcís en són màrtirs insignes. Durant segles, l'Església a casa nostra ha actualitzat la missió del Senyor. Si ets membre de la nostra Església t'acollim amb tot l'afecte com a germà/na, i t'oferim l'atenció pastoral que desitgis. A les parròquies trobaràs el que necessites per cuidar la teva vida cristiana durant aquests dies. A nosaltres, la teva presència en les celebracions ens encoratja i ens fa experimentar la dimensió catòlica de la nostra comunitat.
Si ets membre d'altres esglésies i/o confessions cristianes et saludem amb una abraçada fraterna, recordant que tenim un únic ?Senyor a qui servim, i que va preparant misteriosament els camins cap a la unitat plena. T'oferim els nostres temples perquè hi trobis espais de silenci, perquè hi puguis pregar, i perquè assaboreixis la bellesa de la fe expressada en tantes obres d'art.
Si professes una altra religió desitgem que descobreixis, per mitjà de les obres artístiques i culturals, que el fet religiós ha trobat el seu espai enmig dels nostres pobles i ciutats, signe de la seva importància per al present, i de la seva incidència per a la vida de les persones i pobles. Alhora, tots plegats, en la natura i sobretot en les persones, descobrim la primera carta d'amor de Déu a la humanitat.
Tanmateix, no oblido els qui, cercant el tresor de la vida, no heu descobert la manifestació de Déu, o us ha semblat que no és una Bona Notícia. Que l'experiència del descans, de la bellesa i la visita al nostre patrimoni cultural siguin estímul per a la recerca de respostes a les grans preguntes de l'existència. [...] (Extret del full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema