Carta als turistes 2015

11.07.2015 | 00:00
Carta als turistes 2015

EBenvinguda, benvingut! T'ho desitjo com a bisbe de l'Església Catòlica a Girona, indret que has escollit per passar uns dies o setmanes de vacances, cercant descans, nous paisatges, descobriments culturals o espais de festa per refer les forces del cos i de l'esperit. Potser has trobat aquesta carta en entrar en alguna de les nostres esglésies - sigui per pregar, per celebrar-hi l'eucaristia dominical, o senzillament per visitar-la- o en algun dels hotels de la demarcació.
M'atreveixo a proposar-te alguns suggeriments, perquè certament aquests dies t'aportin allò que has somniat, i fins i tot allò que és inesperat, i que és un regal o do afegit.
Per això, primer ens presentem. La Diòcesi o Bisbat de Girona té el seu origen cap als segles III-IV. Sant Feliu i sant Narcís en són màrtirs insignes. Durant segles, l'Església a casa nostra ha actualitzat la missió del Senyor. Si ets membre de la nostra Església t'acollim amb tot l'afecte com a germà/na, i t'oferim l'atenció pastoral que desitgis. A les parròquies trobaràs el que necessites per cuidar la teva vida cristiana durant aquests dies. A nosaltres, la teva presència en les celebracions ens encoratja i ens fa experimentar la dimensió catòlica de la nostra comunitat.
Si ets membre d'altres esglésies i/o confessions cristianes et saludem amb una abraçada fraterna, recordant que tenim un únic ?Senyor a qui servim, i que va preparant misteriosament els camins cap a la unitat plena. T'oferim els nostres temples perquè hi trobis espais de silenci, perquè hi puguis pregar, i perquè assaboreixis la bellesa de la fe expressada en tantes obres d'art.
Si professes una altra religió desitgem que descobreixis, per mitjà de les obres artístiques i culturals, que el fet religiós ha trobat el seu espai enmig dels nostres pobles i ciutats, signe de la seva importància per al present, i de la seva incidència per a la vida de les persones i pobles. Alhora, tots plegats, en la natura i sobretot en les persones, descobrim la primera carta d'amor de Déu a la humanitat.
Tanmateix, no oblido els qui, cercant el tresor de la vida, no heu descobert la manifestació de Déu, o us ha semblat que no és una Bona Notícia. Que l'experiència del descans, de la bellesa i la visita al nostre patrimoni cultural siguin estímul per a la recerca de respostes a les grans preguntes de l'existència. [...] (Extret del full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema