L'actor egipci Omar Sharif, conegut internacionalment pels seus papers en les pel·lícules Lawrence d'Aràbia i Doctor Zhivago, va morir ahir al Caire, als 83 anys, d'un atac de cor, segons va informar el seu agent, Steve Kenis.

Kenis va explicar que el decés de l'artista es va produir a la tarda en un hospital de la capital egípcia, sense oferir més detalls.

Segons van avançar diversos mitjans egipcis, Sharif va morir en un hospital del barri d'Heluán, al sud-est de la ciutat, on estava ingressat des de feia gairebé un mes.

L'arqueòleg egipci i exministre d'Antiguitats Zahi Hawas, amic íntim de Sharif, va explicar al diari estatal A l'Ahram que l'actor sofria de pèrdua total d'apetit.

La negativa a ingerir aliments va desencadenar l'hospitalització, a causa de la deterioració del seu estat de salut, que s'havia agreujat per la malaltia d'Alzheimer que sofria. Està previst que el seu funeral se celebri demà diumenge.

Fill d'Alexandria

Sharif Va néixer a la ciutat mediterrània d'Alexandria el 10 d'abril de 1932, i va estudiar interpretació a Londres a la Royal Academy of Dramatic Art.

Allà va conèixer el director egipci Yusef Chahine, que li va donar un paper a Sera fil Wadi (1954), pel·lícula amb la qual va debutar al cinema i en el Festival de Cannes de 1955. Va passar a la història del cinema pel seu paper a Lawrence d'Aràbia (1962) al costat de Peter O'Toole, i per protagonitzar en 1965 Doctor Zhivago, ambdues cintes dirigides per David Lean.

L'actor va ser candidat a l'"scar com a millor actor secundari el 1963 per Lawrence d'Aràbia, paper pel qual va rebre el Globus d'or, un premi que també va aconseguir per la seva interpretació protagonista en Doctor Zhivago.

Els seixanta van ser la seva millor època com a actor, amb obres com La caiguda de l'imperi romà (1964), d'Anthony Mann.

Va estar casat amb l'actriu egípcia Faten Hamama (morta al gener passat) de la qual es va divorciar el 1965 i amb qui va tenir el seu fill, Tarek.