Un raïm d'una exclusiva varietat que només es cultiva al Japó ha estat adquirit en una subhasta al país asiàtic per un milió de iens (7.400 euros), la xifra més alta pagada fins a la data. El raïm, que consta de 26 grans d'uns 20 grams de pes cadascun, pertany a la varietat Ruby roman, que únicament es conrea a la prefectura d'Ishikawa (oest del Japó), segons va informar ahir la cadena japonesa NHK.

Els raïms es van vendre a la primera subhasta de la temporada 2014 realitzada al mercat de proveïments de Kanazawa, capital de la prefectura, i van ser adquirits pel xef d'un hotel de la localitat nipona. Segons NHK, la recent obertura al març d'un nou tram de la línia Hokuriku del Shinkansen (tren bala japonès) que perllonga la línia fins a Kanazawa, podria haver influït en el preu rècord d'aquest any. La xifra ha superat els 550.000 iens (4.000 euros) que es van pagar l'any passat durant la mateixa subhasta per un raïm de la mateixa varietat.

La Ruby roman, considerada la varietat de raïm de taula més cara del món, es ven al mercat des de 2008, any en què el primer raïm de la temporada va arribar a un preu de 100.000 iens (720 euros).