Edicions Alrevés recupera la novel·la negra "Ginesta per a morts" d'Agustí Vehí

Mare Nostrum va publicar a Perpinyà la primera edició d'aquesta obra del qui va ser sotsinspector de la Guàrdia Urbana de Figueres

12.07.2015 | 00:00
Agustí Vehí i Castelló.

L'editorial Edicions Alrevés acaba de publicar una nova edició de la novel·la Ginesta per a morts, d'Agustí Agustí Vehí i Castelló, el sotsinpector figuerenc de la Guàrdia Urbana que compaginava la feina amb l'escriptura, que va morir el 2013. La novel·la va tenir una primera edició el 2010 a Perpinyà de la mà de l'editorial francesa Mare Nostrum. Aquesta publicació comptava amb un subtítol Un blues empordanès, que volia reflectir l'accent dramàtic de l'obra. No obstant això, els editors catalans han decidit prescindir del subtítol en la present edició, que va sortir a finals del passat mes de juny.
Edicions Alrevés ha volgut donar ara difusió a una obra que tanca la trilologia d'Agustí Vehí a la nova col·lecció Crims.cat, juntament amb dues obres més del mateix autor, Torn de nit i Remor de serps.
Nascut i mort a Figueres, Vehí era llicenciat i doctor en Història. Va compaginar la seva tasca docent a la universitat amb la professional com a sotsinspector a la Guàrdia Urbana de Figueres. Se'l considera un dels referents de la novel·la negra catalana, amb títols com Abans del silenciQuan la nit mata el dia, guanyadora del Premi Crims de Tinta 2011.
Ginesta per a morts narra la història del sergent dels Mossos d'Esquadra Jaume Planagumà, que tot just ha arribat a terres empordaneses. El sergent participa en un desplegament policial i ha de resoldre una sèrie de crims aparentment no gaire relacionats. A tot aquest enrenou s'afegeix la integració amb els seus nous ?com?panys i uns personatges sospitosos.
Tota aquesta trama queda adobada amb la presència d'un marc rural i geogràfic ben identificable: l'Empordà. Vehí era un enamorat de la seva terra. Un amor que es reflecteix al llarg de la història, des de l'àmbit antropològic, històric, urbanístic i gastronòmic, incloent descripcions de paisatges, de gent i de costums quotidians, i fins i tot de la manera de parlar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema