Més de 7.000 espectadors van col·lapsar durant el cap de setmana els carrers i places de Llançà, durant la quarta edició del Festival Claca, que es va celebrar a la localitat altempordanesa. Aquesta assistència va ser la més important que ha registrat mai el Claca, que es consolida com un dels festivals de referència d'arts escèniques a l'aire lliure i per a tots els públics de l'Empordà. De les dades d'assistència d'aquesta quarta edició cal destacar, finalment, l'augment de visitants provinents de fora de Llançà.

Durant tres dies, els espectadors van poder gaudir d'una quinzena d'espectacles gratuïts de circ, dansa, teatre i música. El públic va valorar la qualitat i diversitat de les propostes, especialment les actuacions de les comanyies Corcoles, Animal Religion i Teatro de Cerca, així com el concert de Pau de Nut o el nou espectacle de Pere Hosta, que va ser un dels que va ?reu?nir més espectadors.

Les organitzadores del festival també valoren positivament el bon funcionament dels nous escenaris -el carrer Miranda i el club nàutic-, que van permetre ampliar els espais del Claca.

El festival sorgeix d'una iniciativa ciutadana i rep el suport de les regidories de cultura i turisme de l'Ajuntament de Llançà. El festival Claca, segons els seus responsables, "reafirma els seus objectius inicials: descontextualitzar les arts escèniques del seu entorn habitual i apropar-les a nous públics; tots els espectacles gratuïts; propostes dirigides a tots els públics i interdisciplinàries, circ, dansa, teatre, música i tallers d'arts escèniques".

El festival, a més, "continua apostant per la col·laboració amb la societat civil de la mateixa població, ja que confia en el poder de la vida cultural com a element de cohesió social i de millora de les relacions socials".