L'ofici de pintor paisatgista ha despertat a Lluís Roura un interès perenne per immortalitzar la llum de l'atmosfera que ara ha traslladat al terreny de la fotografia amb tant d'èxit que el Motel Empordà li ha demanat una exposició no de les seves pintures, sinó de les seves fotografies.

Aquest divendres, Roura inaugurarà a la mítica sala del restaurant de Figueres una exposició de 28 fotografies de paisatges sorprenents com per exemple la misteriosa estampa boirosa dels Aiguamolls de l'Empordà (que il·lustra aquest article), guanyadora del concurs de la millor foto del mes al programa Aquí la Tierra, presentat per Jacob Petrus a La 2 de TVE. Milers de «m'agrada» clicats pels seguidors del Facebook del programa van convertir per votació popular l'artista empordanès en el millor fotògraf del mes a nivell estatal.

Un espectacular i atemoridor núvol de tempesta sobre Figueres que només pot copsar qui està en el moment apropiat en el lloc idoni -i té una càmera entre els dits-, és una altra de les celebrades fotos de fenòmens meteorològics que darrerament estan donant nova fama a un artista que ha dedicat els darrers quaranta anys a reproduir l'Empordà en pintura sobre tela des de tots els angles possibles.

«El que no guanyo amb la tècnica ho compenso amb l'ull de pintor», confessa un Lluís Roura que admet que viure en una casa a l'Escala sobre un mirador privilegiat a la badia de Roses el manté sempre en guàrdia per copsar els constants canvis de llum del magnànim paisatge.

L'exposició al Motel Empordà consta de reproduccions en paper a mides grans (120 x 80 cm) i altres de mitjanes.

Roura té milers de seguidors al seu Facebook, eina que per a ell s'ha convertit «en una mena de ràdio o canal de televisió propi» per comunicar-se amb la societat.

Els reconeixements li han vingut també de TV3. Va ser el millor fotògraf de la setmana del programa Espai Terra. Moltes de les seves fotos il·lustren l'espai diari d'El Temps de TV3.