El popular humorista i cantaor Manolo de Vega, que va destacar per les seves actuacions al programa de televisió No te rías que es peor, va morir ahir als 73 anys en un hospital de València.

Manolo de Vega havia perdut les dues cames per una diabetis i havia de sotmetre's a constants diàlisis.

Manuel Rafael de Vega Alonso va néixer a Valladolid el 1942. Va començar a cantar flamenc molt jove, per influència del seu pare, Celedonio de Vega, i va publicar una trentena de discos al llarg de la seva carrera artística.

Alguns dels seus temes més coneguts estan recollits en el compendi El arte de vivir el flamenco. Més endavant va aconseguir la popularitat com a humorista i explicador d'acudits en concursos de televisió com No te rías que es peor.

Al principi va ser conegut com Fosforito de Valladolid per les seves imitacions del cantaor cordovès. Va rebre el premi Rojo el Alpargatero en el Concurs nacional de Còrdova de 1965.

Als cinc anys, va destacar pels acudits que explicava i als vuit va debutar en televisió al programa Cabalgata de fin de semana, presentat per Boby Deglané. En 1975 es va convertir en humorista professional.

Com a cantant flamenc va aconseguir l'èxit en la dècada dels seixanta, la qual cosa li va permetre realitzar nombrosos enregistraments discogràfics.

Va ser el presentador José María Íñigo qui li va donar oportunitat de sortir de l'anonimat al seu programa Fantástico.

El 1985 va gravar la comèdia musical Róbame esta noche, de Fernando García de la Vega, al costat de María José Cantudo. A més, va intervenir en la serie Farmacia de Guàrdia, en la pel·lícula ISI/DISI: Amor al bèstia (2004) i va ser el presentador del programa Karaoke. També va participar a l'espai televisiu de varietats Esto es espectáculo (1995-1996), entre d'altres.