L'Acústica 2015 va desvetllar ahir molts dels molts noms que completen el cartell del festival, i que s'afegeixen als ja coneguts de Joan Miquel Oliver, Neneh Cherry, Sangtraït Simfònic, Joan Dausà i Núria Graham. Aquests són Dover, Els Catarres, Mishima, Els Amics de les Arts, Blaumut, Mazoni, Gertrudis, Anna Roig i l'ombre de ton chien, Projecte Mut, Molotov Jukebox (amb Natalia Tena), Crossing, Marina Bbface & the Beatroots, Germà Negre, Maïa Vidal, Joan Rovira, Màia, Trau i Medusa Box.

Enguany el festival amplia els concerts "íntims" de pagament i amplia els dos espais destinats als concerts gratuïts i multitudinaris. L'any passat el festival de Figueres va convocar 90.000 persones.

L'augment de públic registrat en la darrera edició de l'Acústica ha comportat que enguany el festival hagi redissenyat els dos espais on se celebren els concerts gratuïts i més massius de la cita, el de la Rambla i el de la plaça Catalunya.

Malgrat això, la XIV edició del festival no es vol desentendre dels concerts de petit format -i de pagament- amb què va néixer, i incrementa un 30% el nombre d'actuacions en aquests altres racons de la ciutat.

En total, entre el 27 i el 30 d'agost es podran veure a Figueres més de 40 actuacions disbribuïdes per La Rambla, la plaça Gala i Salvador Dalí, la plaça Catalunya, la plaça Josep Pla i el Teatre Municipal El Jardí.

D'altra banda, enguany el festival insisteix en la Factoria Acústica, un projecte per estendre la cita al llarg de l'any amb residències artístiques de bandes participants al certamen.

L'any 2012 es va fer la primera provatura amb la cantant de ?Morcheeba, Sky Edwards. ?Enguany és l'actriu Natalia Tena la convidada en una nova prova pilot, que no només actuarà amb la seva banda mestissa Molotov Jukebox, sinó que arribarà uns dies abans a Figueres per fer promoció del seu disc i preparar la gira que, de fet, arrenca amb el concert a l'Acústica.

L'objectiu és que el 2016 aquest model es pugui estendre al llarg de l'any amb unes 3 o 4 residències.

El director del festival, Xavier Pascual, va anunciar el gruix de la programació i va indicar que aquesta s'estructura en tres blocs: els grups consolidats, els concerts de celebració i els grups "del moment".

En el primer apartat cal citar primer l'aposta internacional del festival: Neneh Cherry, amb ella, hi figuren Els Catarres, Dover, Els Amics de les Arts, Mishima, Joan Dausà, Joan Miquel Oliver, Blaumut i Sangtraït Simfònic (amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà).

En l'àmbit de les "celebracions de país", hi haurà les actuacions de la Companyia Elèctrica Dharma (40 anys), Gertrudis (15 anys), Mazoni (10 anys), Anna Roig i l'ombra de ton chien (10 anys), i l'espectacle conjunt de Toti Soler i Gemma Humet amb Joan Massotkleiner, en homenatge a Ovidi Montllor.

Quant als grups "del moment" o "prometedors", s'hi compten Projecte Mut, Núria Graham, Crossing, Germà Negre, Marina Bbface & the Beatroots, Maïa Vidal, Joan Rovira, Màia, Trau, Medusa Box, i en certa manera també els grups que competiran en una de les semifinals del concurs Sona 9.

Enguany se celebrarà també una nova edició de l'Acustiqueta -de divendres a diumenge-, la versió familiar del festival de Figueres, on l'any passat van assistir 30.000 persones. Delafé y Las Flores Azules, Lax'n'Busto, i Manel Fuentes són aquí caps de cartell.