Irene Lanzaco, adjunta al director general de l'AEDE (Associació d´Editors de Diaris Espanyols), ha estat nomenada directora general del Gabinet de Presidència d'Editorial Prensa Ibérica, grup al qual pertany l'empresa editora del Diari de Girona i un dels conglomerats de mitjans més rellevant d´àmbit nacional.

A partir de setembre, Lanzaco dirigirà la coordinació del gabinet de presidència, l'àrea jurídica del grup i reforçarà les relacions internacionals de l'empresa.

Lanzaco es defineix com a «madre de tres fills, apassionada defensora de les indústries culturals, amb més de 17 anys d'experiència en mitjans de comunicació».

És lletrada assessora d'empreses per ICADE i PDG pel IESE. Va ser directora de l'assessoria jurídica del Grup Recoletos, des de la sortida a borsa del grup, així com secretària del Consell d'Administració i directora de l'assessoria jurídica d'Unitat Editorial, etapa durant la qual també va ser membre de la junta directiva d'UTECA, la Unió de Televisions Comercials en Obert. És al seu torn membre del comitè de directors d'ENPA (European News Publishers Association) i també de WAN-IFRA (World Association News Editors).

Ha representat Recoletos i Unitat Editorial en multitud de consells d'administració, entre ells, el de l'operador de telecomunicacions Sky Point i Veo Televisión.

La nova directora general del Gabinet de Presidència del grup Prensa Ibérica posseeix una àmplia experiència en govern corporatiu, transaccions, noves tecnologies i propietat intel·lectual.

Irene Lanzaco també ha ­desenvolupat una extensa activitat institucional i orientació a estratègia i negoci.