El director Declean Donnellan tornarà al Temporada Alta amb una versió contemporània de l'obra de William Shakespeare Mesura per Mesura, ambientada a Rússia.

L'espectacle està protagonitzat per tretze actors russos de la companyia Cheek by Jowl, que ja va triomfar el 2012 en aquest festival amb Les tres Germanes de Txèkhov i el 2009 amb la seva particular versió de Macbeth.

Altres espectacles teatrals que es podran veure a Temporada Alta són Sócrates, dirigida per Mario Gas i protagonitzada per Josep Maria Pou; Vilafranca, de Jordi Casanovas, i La carta del clown, de Paolo Nani. Aquest divendres s'han posat a la venda al web del festival les entrades de deu espectacles.

Altres espectacles teatrals de Temporada Alta seran Terra baixa i Lluís Homar de Pau Miró, que torna un any després de la seva estrena al festival amb un Premi Max al millor actor; 30/40 Livingstone de Sergi López i Jorge Picó i Concerts per a nadons, l'espectacle per a nens de 0 a 3 anys amb el repertori titulat Suit núm 1, el batec del cargol.

Dansa blaugrana

En dansa, des d'aquest divendres es poden comprar les entrades per l'últim espectacle de Cesc Gelabert, Foot-ball, inspirat en el moviment dels futbolistes del FC Barcelona.

En l'apartat musical, el festival ha anunciat el concert Guerra d'Albert Pla, Fermín Muguruza i Raül Fernández Miró "Refree", que s'ha estrenat aquesta setmana al Grec - Festival de Barcelona; i el concert que Els Pets han preparat per celebrar el seu trentè aniversari amb una orquestra de cambra titulat Els Pets #trespuntzero de Cambra.

Aquests deu espectacles, juntament amb els cinc que ja es van anunciar el mes passat, són només una petita part de la programació del Temporada Alta 2015, que es donarà a conèixer íntegrament el dilluns 31 d'agost.

Segons un comunicat de l'organització, el festival inclourà espectacles internacionals, estrenes nacionals i propostes de teatre, dansa i música, així com seccions especials dedicades al cinema, a la creació contemporània o als espectacles familiars. El certamen començarà el 2 d'octubre i acabarà el 8 de desembre.

Bon ritme de venda

En només un mes s'han venut més de la meitat d'entrades de les tres funcions programades de Slava's SnowShow, que es veurà al Teatre Municipal de Girona del 16 al 18 d'octubre. Aquest espectacle de circ per a tots els públics, dirigit per Slava Polunin, és un viatge oníric protagonitzat per uns pallassos on la neu i la participació del públic hi tenen un paper destacat. L'organització del festival ja va donar a conèixer aquest i altres espectacles fa unes setmanes, i va posar les primeres entrades a la venda.

Des de fa unes setmanes també es poden adquirir les entrades d'Els veïns de dalt, de Cesc Gay; El petit príncep el musical, d'Àngel Llàcer i Manu Guix; PaGAGnini d'Yllana i Ara Malikian, i el concert dels 25 anys de carrera de Vinicio Capossela acompanyat de Cabo Sanroque. Totes les entrades es poden comprar al web del festival.

Cartell de Carlos Pazos

Una màscara formada per tres pans que un home sosté davant el seu pit i genitals és la imatge que l'artista Carlos Pazos (Barcelona, 1949) proposa com a cartell per aquesta edició del festival Temporada Alta.

El cartell és un collage format per dues fotos que mostren aquesta referència a la màscara teatral juntament amb altres imatges, textures i tipografies extretes de l'arxiu de l'artista.