La ciutat de Girona celebrarà el 17 d'octubre el VI Parlament Català de les Religions . Aquesta trobada està convocada per la Xarxa Catalana d'Entitats de Diàleg Interreligiós i aplega activistes d'aquest diàleg amb totes les persones interessades en l'aprofundiment espiritual de tots els territoris de parla catalana. La jornada preten combinar diversos diàlegs simultanis amb altre tipus d'activitats com música o bé dansa.

El Parlament Català de les Religions és una jornada oberta a la participació de tota la ciutadania i orientada a afavorir, no només l'intercanvi entre les tradicions religioses i cosmovisions laiques, sinó especialment la pedagogia del diàleg entre les religions orientada a una cultura de la pau i de la convivència.

Aquesta jornada s'inspira en el model d'una jornada al IV Parlament de les Religions del Món celebrat a Barcelona el 2004 en el marc del Fòrum de les Cultures. Així, doncs, combina pràctiques religioses i espirituals, actuacions artístiques, exposicions, taules rodones, conferències i tallers, garantint la diversitat religiosa i cultural, la qualitat i l'equilibri de gènere entre ponents i l'originalitat i creativitat en la modalitat de presentacions de les activitats. Les edicions anteriors s'han celebrat a Barcelona (2005), Manresa (2006), Alacant (2007), Lleida (2009) i Perpinyà (2011). Les inscripcions per tots aquells interessats es podràn fer en els espais de l'Aula Magna de la facultat de Lletres de la Universitat de Girona fins el dia 30 de setembre.

Programa de la jornada

El lema de l'edició d'enguany és "Signes del temps, temps de símbols". La prèvia tindrà lloc el divendres 16 d'octubre amb un concert de Lídia Pujol que s'emmarca dins de l'acte inaugural. El dissabte l'acollida anirà a càrrec del grup Namaskar de música i cants vèdics. Posteriorment Jordi Pigem oferirà una conferència inicial. La jornada continuarà amb diversos diàlegs simultanis amb activitats del camp musical o del món de la dansa. El budista Yumma Mudra, el sufí Michel Raji o bé el grup de Núria Sala i Federico Sanesi. La clausura de l'esdeveniment també serà amb música, conclusions i les intervencions de comiat a càrrec de Jaume de Marcos, president d'AUDIR, i Enric Vendrell, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

L'entitat organitzadora és Vivarium Gerisena, una entitat formada per una vintena de persones formades en diverses disciplines com filosofia, història, antropologia, art... totes amb una inquietud compartida en recerca i aprofundiment de la dimensió espiritual, des d'una perspectiva enriquidora, interreligiosa i intercultural.