La Santa Seu va tancar el 2014 amb un dèficit de més de 25 milions d'euros, un resultat "molt pròxim" encara que per sobre al registrat en l'exercici precedent, quan va ser de més de 24 milions d'euros. El document que s'ha difós és el balanç consolidat de la Santa Seu i de la Governació i en ell s'assenyala que el 2014 es va confirmar com "un any de transició cap a les noves polítiques de tutela financera basades en principis comptables internacionals per al sector públic".En termes jurídics, la Santa Seu és l'oficina del papa i el conjunt d'ens que cooperen i que exerciten les funcions delegades per ell, com la Secretaria d'Estat o altres òrgans perta?nyents també a la Cúria romana.

Els principals ingressos del 2014, "a més d'altres inversions", són 50 milions de l'Institut per a Obres de Religió (IOR) i 21 milions d'euros provinents de les esglésies locals i de les donacions dels propis fidels. Això últim es dóna en virtut a l'article 1.271 del Codi de Dret Canònic, que estableix que "per raó del vincle d'unitat i de caritat, i d'acord amb les possibilitats de la seva diòcesi, els bisbes contribueixin a que la Seu Apostòlica disposi dels mitjans que necessita".

La Santa Seu no basa els seus recursos econòmics en uns impostos fixos oferts periòdicament per les diferents diòcesis sinó en "taxes per serveis oferts i, principalment, per les ofrenes vegetals o aportacions lliurement ofertes pels fidels". Per un altre costat el que sí que ha incrementat ha estat el patrimoni net, concretament en 939 milions d'euros, a causa d'ajustos portats a terme per incloure tots els béns actius i passius de l'exercici d'aquest any.