El ballet de Moscou porta dissabte a l'auditori de Girona l'obra "Don Quixot"

20.07.2015 | 15:07

El Ballet de Moscou presentarà dissabte vinent a l'Auditori de Girona una de les obres emblemàtiques de la història de la dansa teatral: Don Quixot, obra en tres actes basada en el capítol XIX del segon llibre d'El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha de Cervantes.
L'estrena mundial d'aquest ballet amb música de Ludwig Minkus fou al Teatre Bolxoi de Moscou, el 26 de desembre de 1869, com a requeriment dels Teatres Imperials de Rússia. El gran coreògraf Petipà revisaria en múltiples ocasions aquesta obra i, a partir de les diferents versions, Alexander Gorski va reconstruir l'obra el 1900 amb gran èxit.
L'argument se centra principalment en l'amor entre Kitri i Basili i les seves aventures amb els mítics personatges Don Quixot i Sancho Panza, extretes del segon volum de la novel·la de Cervantes.
El Ballet de Moscou va ser creat el 1989, i està dirigit per Timur Fayziev, coreògraf format al Marinski on fou el primer ballarí. La compa?nyia està integrada per alguns dels més destacats ballarins dels ballets russos, com el Bolxoi o el Stanislavski. En escena, els artistes captiven el públic transmetent emotivitat i la tècnica més depurada de l'escola russa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema