El festival Emergent va posar ahir el punt i final a Llagostera. Després de tres setmanes d'activitat i nou parades en diferents municipis del Gironès, la cita es va acomiadar amb un cartell que combinava música, humor, teatre musical i acrobàcies. El festival ha comptat amb noms d'autèntic luxe com Albert Pla, Tortell Poltrona, Pep Plaza, Mazoni o Màrius Serra i els ha combinat amb propostes molt menys consolidades.

L'última cita la van obrir Copa Lotus. Els de Vilanova i la Geltrú van ser els guanyadors del concurs de maquetes Sona 9 l'any 2013 i des de llavors no han parat de créixer. Acaben de publicar el seu primer treball, El Moixò Foguer, un àlbum que combina el pop, el rock i el folk i ahir el van presentar a Llagostera. La nit va seguir amb les acrobàcies aèries de Sira Bover. L'acròbata, membre de la companyia Capicua, hi va presentar l'espectacle Nidra, amb què vol fer entrar el públic en un somni del que no s'adonaran que formen part fins a despertar-se.

L'humor també hi va tenir el seu espai amb Álvaro Carmona. L'any passat ja va despertar les rialles més entusiastes de l'Emergent. Amb un humor fi, senzill i subtil, l'humorista s'ha convertit en un dels més reconeguts de l'escena estatal. Nascut a Sevilla però establert a Madrid, Carmona ha treballat des de l'any 2009 al costat de Buenafuente a El Terrat, com a col·laborador i guionista.

També va actuar Caïm Riba. El cantant fa ja uns mesos que va decidir començar la seva carrera en solitari en paral·lel amb la seva participació com a compositor i guitarrista de Pastora i hi va donar el tret de sortida amb "A 306 Km".