Una violinista tarragonina de 10 anys, Jennifer Panebianco, ha estat seleccionada per un jurat presidit pel virtuós del violí Vladímir Spivakov per participar en un concurs internacional que al setembre reunirà a Moscou 14 joves prodigis internacionals de la música clàssica. El concurs està organitzat pel Rotary Club de Moscou i després d'un rigorós procés de selecció a tot el món, el jurat ha seleccionat 14 intèrprets de violí, violoncel, piano, clarinet i oboè per competir en les semifinals d'aquest prestigiós certamen.

És la primera vegada en la història d'aquest certamen que un violinista espanyol passa a semifinals i opta per aquest guardó.

Els pares de Jennifer Panebianco -que va començar a tocar el violí als cinc anys- tots dos guitarristes, van enviar un DVD al certamen sense massa expectatives, ja que, expliquen, "era una setmana de molt estrès, ni tan sols vam poder gravar-lo sencer al conservatori i el vam acabar a casa".

Les semifinals d'aquest concurs se celebraran al setembre a Moscou i la nena tarragonina haurà d'interpretar un programa "d'adults", assenyala la mare, amb obres com "la Simfonia Espanyola d'Édouard Lalo o els Capritxos de Wieniavsky".

"Vladímir Spivakov és un referent per a la Jennifer, fins i tot portem la seva música al cotxe, i ella està molt il·lusionada amb la seva selecció", afegia la mare de la violoncel·lista. Per a Jennifer, "el premi ja és haver estat seleccionada, per a ella és un somni poder tocar davant de Spivakov", reitera Vania del Monaco, la mare.

El palmarès d'aquesta nena, nascuda a final de maig del 2005 a Reus (Baix Camp), és ja més que notable, ja que acumula gairebé una desena de primers premis internacionals.