El Museu del Joguet mostra les joguines construïdes al desert pels nens saharauis

Una exposició exhibeix joguines fetes als camps de refugiats del Sàhara Occidental

20.07.2015 | 15:07
El Museu del Joguet mostra les joguines construïdes al desert pels nens saharauis

L'exposició Jugar al desert, que es pot visitar al Museu del Joguet de Figueres fins al proper 4d'octubre, mostra la imaginació, l'enginy i l'habilitat dels nens i les nenes saharauis en la construcció dels seus joguets, atesa la simplicitat de recursos de què disposen.

Segons han explicat els organitzadors de l'exposició, les joguines exhibides a la mostra, que va quedar inaugurada aquest divendres, pertanyen a infants que viuen a la província de Tindouf, als camps de refugiats del Sàhara Occidental, al sud-oest d'Algèria.

Aquests camps, provisionals tot i la seva existència des de fa uns 40 anys, es troben en plena hamada algeriana (desert de pedra pels altiplans rocosos i amb poca sorra).

Als camps hi viuen uns 125.000 saharauis, segons les dades de Nacions Unides, facilitades per Creu Roja Espanyola el 2014.
Els joguets que s'exposen a la Sala Oberta del Museu de Figueres van ser recollits pel periodista figuerenc Josep Puigbert Punset en el transcurs d'una visita a Tindouf l'any 2004 i que va donar al Museu l'any següent.

L'exposició permet prendre consciència del contrast entre les sofisticades i caríssimes joguines dels nens de la societat occidental i les dels nens saharians.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema