La violinista alemanya Isabelle Faust oferirà una ocasió única per escoltar la interpretació de la integral de Sonates i Partites de Bach en una sola sessió de més de dues hores i mitja de durada. Aclamada com una de les millors violinistes del món, convidada anualment a la Filarmònica de Berlín, Isabelle Faust oferirà aquest programa amb el seu violí Stradivari «Sleeping Beauty», de 1704, a la Sala de Cambra de l'Auditori de Girona el proper 24 de setembre.

L'Auditori va anunciar ahir i va posar a la venda les entrades per a la programació de la propera tardor, que conservarà com els darrers anys un sabor eclèctic que permet situar al costat de la música clàssica un espectacle de jazz com el de Joshua Redman Trio amb Ole Morten Vagan i Jorge Rossy, l'Orfeó Català, la Cobla La Principal de La Bisbal (en el tradicional concert de Sant Narcís), un concert de Noa (la gran estrella de la cançó israeliana), o el cantant i compositor sevillà Antonio Orozco.

Víctor García de Gomar, programador de música clàssica de l'Auditori de Girona, va destacar ahir en roda de premsa l'actuació del pianista Paul Lewis (24 novembre), considerat autor d'un nou so de les Sonates de Beethoven, que interpretarà les tres últimes que va escriure el gran compositor quan ja estava molt sord i es recreava buscant sonoritats originals.

El cor emblemàtic de Catalunya, l'Orfeó Català actuarà sota el nou director titular, Simon Halsey, per oferir el Rèquiem alemany de Brahams (26 setembre).

Núria Rial (soprano) i Albert Guinovat (piano), que van cancel·lar l'actuació de l'any passat per malaltia de la soprano, actuaran el 13 d'octubre, mentre el contratenor Carlos Mena oferirà un recital a la Sala de Cambra l'11 de novembre.

El Musical Participatiu, que aplegarà els cors de la ciutat de Girona amb músiques de Broadway (5 novembre), el projecte Simfonova, que qüestiona si la música clàssica ha de ser elitista (18 octubre), Música Antiga de Girona amb la recuperació del Rèquiem del canonge de la Catedral de Girona Francesc Juncà (10 octubre), el cor Geriona, ja dins el programa de Nadal (20 desembre), l'Orquetra de Girona sota la direcció de Xavi Puig (21 novembre), l'Homenatge al mestre Francesc Civil amb la Coral Sant Jordi i la Giorquestra (19 desembre), la Capella Polifònica de Girona (22 de novembre) o la Jove Orquestra Auditori de Girona, que estrenarà la Simfonia Girona de Francesc Cassú, figuren també en la programació de clàssica, que es pot consultar a www.auditorigirona.org.

Menys música moderna

La programació de música moderna ha experimentat una reducció, segons va reconèixer Natxo Morera de la Vall, el programador, però va remarcar que els concerts seran d'alt nivell. Va destacar l'homenatge a Joan Pau Giné i Ovidi Montllor, amb formacions dels diferents territoris dels Països Catalans (21 novembre).

Joshua Redman, Noa, Antonio Orozco i les havaneres de Les Anxovetes són els noms de la programació de música moderna.

Martí Torres, a l'Espai Marfà

La Marfà, segons Aniol Casadevall, coordinador de l'espai municipal, obrirà una convocatòria per a la producció i direcció de concerts en directe «pensant en bandes amb una certa trajectòria», va dir. El mestre de cerimònies serà Martí Torres, director escènic de Blaumut, La Pegatina i els Catarres.

La Diada de la Rumba, els tallers de pràctica musical col·lectiva i les sessions LP, que serà una mena de club de lectura, amb audicions comentades de grans discos del rock, completen l'oferta de la Marfà. El guitarrista Ismael Berenjena proposa un viatge pels millors riff de guitarra de la història del rock.