gironina amb Compromís

22.07.2015 | 15:34
gironina amb Compromís

«La Mercè va ser molt generosa amb Girona, ja que va participar en nombroses activitats culturals i ciutadanes»

Amb la mort de la Mercè Huerta, Girona perd una de les més destacades protagonistes de la història cultural i cívica recent de la ciutat. Sense oblidar mai les seves arrels figuerenques ni els anys d'adolescència que va passar a Valls, la Mercè va ser sens dubte una gironina compromesa amb la ciutat on va desenvolupar la seva trajectòria professional i vital, com a pintora, com a professora de belles arts, com a amiga i col·laboradora d'escriptors, artistes i intel·lectuals, i junt amb el seu marit, en Narcís-Jordi Aragó, com a promotora de la creació i posada en funcionament de la Fundació Rafael Masó, a casa seva, la Casa Masó.
La Mercè va ser sobretot molt generosa amb Girona, ja que va participar en incomptables activitats culturals i ciutadanes, des del disseny de cartells, gravats, il·lustracions o prenent part en dotzenes d'exposicions, fins l'hora de -primer- cedir el patrimoni de la Casa Masó a la ciutat i -segon- donar la seva col·lecció personal de pintures i dibuixos al fons d'art municipal. Amb la seva extremada educació, humilitat i refinada cultura, la Mercè també tenia un esperit crític admirable. Amant apassionada d'una sèrie d'indrets de la ciutat als quals va retornar sempre amb la seva obra, tant si era la Devesa com les cases del riu o el Barri Vell, no s'estava de reclamar l'atenció i cura constant que es mereix el patrimoni cultural de Girona.
El seu llegat, doncs, és preciós i perviurà per molts anys. Tots el podem apreciar quan ens passegem per les estances de la Casa Masó i ens admirem de com ella i en Narcís-Jordi van saber conservar tots aquells mobles, llibres i obres d'art, fins a l'últim detall; però sobretot quan, gràcies a les seves pintures, ens ha fet veure amb uns altres ulls la bellesa que s'amaga en el paisatge que ens envolta quotidianament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema