L'associació UdG Racing Team, formada per 50 estudiants i 10 professors de la UdG, va classificar-se en cinquena posició de la Barcelona Smart Moto Challenge, que va tenir lloc del 9 al 12 de juliol al Circuit de Catalunya de Montmeló, va comunicar ahir la institució.

Aquesta competició internacional, un aparador per a empreses del sector que hi cerquen noves idees i futurs mecànics, planteja el repte de dissenyar i construir un prototip real de motocicleta elèctrica totalment funcional seguint les normes europees. És obligatori incloure la definició del producte, una anàlisi de mercat i també un pla de negocis.

Els disset equips participants, integrats majoritàriament per estudiants, havien de desenvolupar una motocicleta que fos capaç de transportar un volum equivalent a tres capses de pizza.

Una empresa alemanya va cedir el motor, la bateria i la unitat de control. Per tant, la feina consistia a elaborar un disseny que complís les especificacions fixades i construir la resta de peces. L'UdG Racing Team va passar amb bona nota la presentació del pla d'empresa, la defensa del disseny davant un tribunal d'especialistes i, finalment, la moto va realitzar les proves de resistència, habilitat i velocitat amb solvència. Eel prototip gironí no va patir cap avaria significativa durant la competició i va ésser el primer a superar les proves de qualitat.

L'equip de la UdG el van formar David Abad, Miquel Ferrer, Francesc Avellaneda, Iván Ruiz, August Castellà, Guillem Roura, Adrià Corella, Nèlia de Pallejà, Igor Kopytov, Cristina Escarrà i Pau Feixas, tutoritzats pels professors Narcís Gascons, Fernando Julián, Joan Andreu Mayugo, Javier Valbuena i Bianca Innocenti.