L'UdG Racing Team queda cinquè en la Barcelona Smart Moto Challenge

Un equip gironí construeix un prototip real de motocicleta elèctrica

22.07.2015 | 15:34
Els estudiants treballant en la seva moticicleta capaç de portar tres pizzes.

L'associació UdG Racing Team, formada per 50 estudiants i 10 professors de la UdG, va classificar-se en cinquena posició de la Barcelona Smart Moto Challenge, que va tenir lloc del 9 al 12 de juliol al Circuit de Catalunya de Montmeló, va comunicar ahir la institució.
Aquesta competició internacional, un aparador per a empreses del sector que hi cerquen noves idees i futurs mecànics, planteja el repte de dissenyar i construir un prototip real de motocicleta elèctrica totalment funcional seguint les normes europees. És obligatori incloure la definició del producte, una anàlisi de mercat i també un pla de negocis.
Els disset equips participants, integrats majoritàriament per estudiants, havien de desenvolupar una motocicleta que fos capaç de transportar un volum equivalent a tres capses de pizza.
Una empresa alemanya va cedir el motor, la bateria i la unitat de control. Per tant, la feina consistia a elaborar un disseny que complís les especificacions fixades i construir la resta de peces. L'UdG Racing Team va passar amb bona nota la presentació del pla d'empresa, la defensa del disseny davant un tribunal d'especialistes i, finalment, la moto va realitzar les proves de resistència, habilitat i velocitat amb solvència. Eel prototip gironí no va patir cap avaria significativa durant la competició i va ésser el primer a superar les proves de qualitat.
L'equip de la UdG el van formar David Abad, Miquel Ferrer, Francesc Avellaneda, Iván Ruiz, August Castellà, Guillem Roura, Adrià Corella, Nèlia de Pallejà, Igor Kopytov, Cristina Escarrà i Pau Feixas, tutoritzats pels professors Narcís Gascons, Fernando Julián, Joan Andreu Mayugo, Javier Valbuena i Bianca Innocenti.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema