Mercè

22.07.2015 | 15:34
Mercè

mercè, no he pogut, o potser no he volgut dir-te adéu. No m'hi han acompanyat les cames, ni el cor, ni l'humor que no sempre em freqüenta. El cor se m'ha encongit pensant que alguna cosa imprescindible em faltarà a partir d'ara, la nostra ciutat ja no serà el que era sense les síl·labes del teu nom. Les cases del riu em miraran amb ulls inquiets i l'àngel del bronze oscil·larà lleument cada vegada que constatem la teva absència.
Mercè, tu i en Narcís, en Narcís i tu. Girona cisellada en les ombres i les clarors, Girona transcendint la grisor de les pedres i de l'existència orgànica. Ets una imatge projectada en l'aigua del riu, i l'aigua del riu et contindrà eternament, més enllà de dubtes heraclitans. Ets un present que ens acompanyarà linealment, un record crepuscular que flotarà cada capvespre entre les branques de la Devesa i, sinuosament, pels carrers grisos i en les hores més solemnes.
Mercè, avui ja no llegiràs el meu article, t'he perdut com a lectora i et trobaré a faltar, segur. Alguna cosa important em mancarà en l'escriptura perquè ja no escoltaré la teva veu, el teu alè. La meva mà serà més obscura i la meva mirada es fondrà en una llàgrima misteriosa. El meu món, el teu món, el nostre món, continuarà girant, però serà més vell, més trist i més solitari.
Mercè, el temps és irreversible i ens agafa a tots descalços en els moments més impensats. La fredor de les rajoles ens impregna fins i tot en dies calorosos com aquests, però et direm adéu, malgrat tot, perquè encara ens queden coses importants a fer, alguns silencis per trencar i foscors que hem d'il·luminar abans que el temps ens encalci definitivament. Adéu, Mercè, no facis cas de la meva inconsciència i tingues per segur que sempre recordaré la delicada bellesa del teu nom.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema