El Ballet de Moscou presentarà dissabte (21h) a l'Auditori de Girona una de les obres emblemàtiques de la història de la dansa teatral: Don Quixot, obra en tres actes basada en el capítol XIX del segon llibre d'El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha de Miguel de Cervantes.

L'estrena mundial d'aquest ballet amb música de Ludwig Minkus es va produir al Teatre Bolxoi de Moscou, el 26 de desembre de 1869, com a requeriment dels teatres imperials de Rússia.

El gran coreògraf Petipà revisà en múltiples ocasions aquesta obra i, a partir de les diferents versions, Alexander Gorski va reconstruir l'obra el 1900 amb gran èxit.

L'argument se centra principalment en l'amor entre Kitri i Basili i les seves aventures amb els mítics personatges Don Quixot i Sancho Panza, extretes del segon volum de la novel·la de Cervantes.

El Ballet de Moscou, un habitual de l'Auditori de Girona, va ser creat el 1989, i està dirigit per Timur Fayziev, coreògraf format al Marinski on fou el primer ballarí.

La companyia està integrada per alguns dels més destacats ballarins dels ballets russos, com el Bolxoi o el Stanislavski.

Rafael Oliver, de la Factoria Produccions Culturals, promotor de l'espectacle, va assegurar ahir que «els artistes captiven el públic transmetent emotivitat i la tècnica més depurada de l'escola russa, i interpretant en aquesta ocasió l'obra mestra de la dansa clàssica. El seu èxit resideix a sumar la qualitat, el compromís, i la passió pel món del Ballet».

Aquesta obra mestra de la dansa es representarà en versió original amb coreografia de Màrius Petipà i Lev Ivànov. I amb els «millors» solistes, Cristina Terentiev i Alexei Terentiev, dirigits per Timur Fayziev.

El 1991 la companyia va ser escollida pel genial Rudolf Nuréiev per fer la seva darrera gira per Europa. El Ballet de Moscou té un repertori extens on destaquen títols com El Llac dels Cignes, Trencanous, La Bella Dorment El Somni d'una Nit d'Estiu. Les entrades troben a les taquilles de l'Auditori de Girona i a www.4tickets.es/balletdemoscu .