Unes cinc-centes persones acomiaden Mercè Huerta, l'artista «culta i austera»

«Pintar és el meu oxigen», deia l'artista gironina, que va passar els darrers dies dibuixant les infermeres de l'hospital de Santa Caterina

24.07.2015 | 07:13
Narcís-Jordi Aragó acompanya el fèretre a la basílica de Sant Feliu de Girona.

Amb un afligit Narcís-Jordi Aragó a primera fila, acompanyat de nebots, cosins i familiars, ahir es van celebrar a la basílica de Sant Feliu de Girona les exèquies per la pintora Mercè Huerta, una dona «culta, artista d'elegància austera, humil i respectuosa», segons la va definir el capellà, que per a ella va celebrar l'Eucaristia i va demanar «esperit de reconciliació».

Artistes com Domènec Fita, Àngela Rodeja, Quim Corominas, Lluís Bosch-Martí, Evdokim Perevalsky; polítics com Anna Pagans, Maria Mercè Roca, Pia Bosch, Joaquim Nadal o Josep Maria Terricabras; arquitectes com Joaquim Bover o Elisabet Capdeferro, professors de la Universitat de Girona com l'exrectora Anna Maria Geli, Xavier Besalú, Josep Clara, Maria Lluïsa Faxedas, entre molts altres ciutadans i veïns del barri, fins a sumar-ne uns cinc-cents, van assistir ahir a la tarda a la missa per l'ànima de Mercè Huerta, oficiada per Pere Domènec, rector de la parròquia del Mercadal, i concelebrada per Joan Baburés, rector de la parròquia de Sant Feliu.

L'artista, presidenta d'honor amb el seu espòs, Narcís-Jordi Aragó, de la Fundació Rafael Masó, va morir dimarts als 85 anys d'edat víctima d'un càncer que la va tenir ingressada a l'hospital de Santa Caterina, on fins al final va dedicar-se a dibuixar les infermeres que l'atenien.

«Pintava per celebrar la vida» i va ser protagonista d'unes activitats culturals que «ens van fer trobadissos els uns als altres», va dir el capellà, que la va definir com una persona de «conviccions religioses, culta, solidària i justa que tenia una idea de la societat».

La degana de la Facultat de Turisme, Dolors Vidal, va llegir una pregària, i la cantant Titon Frauca va interpretar a veu nua un estremidor Ave Maria que va reverberar a través de la volta de l'edifici medieval, mentre nombrosos ventalls intentaven conjurar-se contra una xafogor que ja ha penetrat fins i tot els murs de les esglésies.

Josep Radresa, membre de la Fundació Fita, va parlar de l'actitud «humil» de l'artista, que la portava a «infravalorar la pròpia tasca artística», una activitat que passar pel teatre i la ràdio fins assolir «la plenitud creativa pintant i dibuixant». «Pintar és el meu oxigen», va recordar Radresa que deia Mercè Huerta, pintora de la figura humana i de la Devesa i les cases de l'Onyar de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema