Més d'un 60% dels joves nascuts als 90 escolten música a través del mòbil

L'aparell més usat pel conjunt de la població encara és la ràdio, un mitjà propi dels nascuts als 50

23.07.2015 | 07:15

El telèfon mòbil és el dispositiu més usat pels joves per escoltar música. El 63,3% dels nascuts als anys 90 escolten música a través d'aquest aparell, segons dades proporcionades per les dues onades de L'Enquesta de participació cultural 2013 i 2014 realitzada pel Departament de Cultura.
Tot i això, el dispositiu més habitual en les diferents franges d'edat per escoltar música és la ràdio. Més de la meitat dels catalans declaren fer-ho amb aquest aparell.
Els dos dispositius que el segueixen quant a freqüència d'ús són l'ordinador (26,6 %) i el telèfon mòbil (18,9 %), que han desplaçat el tradicional equip de música (17,2 %) o, fins i tot, els reproductors d'MP3 o MP4 (10,1 %).
La inclusió de la dimensió generacional permet identificar, però, alguns comportaments diferenciats. Escoltar música a través d'un aparell de ràdio convencional és un hàbit propi de persones nascudes al voltant dels anys cinquanta (69,2%) i seixanta (69,8%).
En canvi, escoltar música a través de l'ordinador és un hàbit molt més estès entre els nascuts en la dècada dels vuitanta (51%) qui, a més, són els que més han incorporat dispositius com els reproductors d'MP3 o MP4 (18,5%) o, fins i tot, les tauletes (4,5 %).
Pel què fa a l'assistència a concerts, un 33,8 % de la població catalana declara haver assistit a algun concert al llarg de l'any 2014. La freqüència mitjana d'assistència a música en viu se situa al voltant dels 3-4 concerts l'any, bona part dels quals són gratuïts (44,9 %).
L'any 2014, però, un 18,7 % de la població declarava haver vist concerts per Internet, via Youtube, Vimeo o plataformes de reproducció en temps real (streaming). De nou, el factor edat determina l'ús d'aquestes plataformes. El perfil dels que miren concerts per Internet se situa a l'entorn de la generació dels vuitanta (28,0 %) i, sobretot, dels noranta (38,4 %).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema