La Setmana del Llibre en Català, que aquest any se celebrarà entre el 4 i el 13 de setembre a l'avinguda de la Catedral de Barcelona, passarà dels 105 expositors que va tenir el 2014 a 127, un 21% més, i les activitats que es preparen seran 260, una trentena més que en la passada edició.

L'Associació d'Editors en Llengua Catalana, organitzadora de l'esdeveniment, va revelar ahir algunes de les iniciatives que es duran a terme i també va avançar que els guanyadors del 19 Premi Trajectòria seran els veterans i reconeguts periodistes culturals Lluís Bonada i Rosa Maria Piñol.

El president de l'entitat, Albert Pèlach, va assegurar que la Setmana suposa un «impuls» i un «llançament» per a l'edició en català, que entra en un període d'«apatia» després de Sant Jordi.

Per a la presidenta de la comissió organitzadora, Montse Ayats, la Setmana és el «gran aparador de la lectura en català», a la vegada que serveix per avançar les novetats literàries de tardor, amb la presència d'escriptors que donaran a conèixer els seus títols.