El Govern balear i la Generalitat de Catalunya signaran un acord marc de cooperació cultural per potenciar la creació en les dues comunitats, després de la decisió de l'Executiu balear de tornar a formar part de l'Institut Ramon Llull.

El conseller de Presidència, Marc Pons; la consellera de Participació, Transparència i Cultura, Esperanza Camps, i el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, van informar ahir en roda de premsa d'aquest acord marc, que es preveu subscriure al setembre.

Els tres van mantenir una reunió «molt positiva» durant un parell d'hores, en què van traçar les línies generals del conveni, que pretén beneficiar creadors balears i catalans en la seva projecció nacional i internacional, aprofitant l'experiència de Catalunya en aquest sentit.

Amb aquest fi, el Govern balear designarà una persona que servirà d'enllaç per avançar en la represa de la cooperació cultural amb Catalunya, i que probablement també serà el responsables del Ramon Llull a les illes.

Quant a la manera en què Balears tornarà a formar part del Ramon Llull, el conseller català va assegurar que s'estudiarà «l'arquitectura institucional» per aconseguir-ho, ja que després de la decisió de sortir per part de l'anterior Executiu balear, l'institut es va haver de «refundar».

Pons, Mascarell i Camps van destacar la represa de les relacions culturals entre les dues comunitats després d'«uns tres o quatres anys» en els quals han estat paralitzades. El conseller de Presidència va apuntar les ganes del Govern illenc de coincidir amb Catalunya en temes de cultura i llengua, i «trobar la transversalitat» d'entitats catalanes.