La nova edició de la Nit de Poetes de Girona, que se celebrarà el proper 18 de setembre al Pati de les Magnòlies de l'edifici de la Generalitat, inclourà una actuació musical amb la interpretació de vuit poemes de la poetessa Rosa Leveroni musicats especialment per a l'ocasió per Jordi Grau.

El director teatral Martí Peraferrer, responsable de l'espectacle amb l'assessorament del poeta Lluís Lucero, es va confessar ahir en una roda de premsa «enamorat de Rosa Leveroni», una escriptora que, va dir, «destil·la pèrdua i desamor, però també esperança». L'espectacle musical anirà a càrrec d'actors gironins de l'escola de teatre Eòlia de Barcelona i Peraferrer espera que tingui recorregut i pugui entrar en el circuit de les Biblioteques.

Peraferrer i Lucero van compartir taula ahir amb Dolors Reig i Roser Balló com a responsables de la Nit de Poetes, que organitza Amics de la Unesco de Girona.

Segons van explicar, la vetllada literària mantindrà l'estructura habitual de dues parts. A la primera, anomenada Poetes de Sempre, es retrà homenatge a l'autora gallega Rosalia de Castro. La seva obra serà recitada en l'original gallec i en una traducció al català del mallorquí Jordi Llompart.

Els Poetes d'Avui seran Manuel Forcano, Isabel Oliva, Cèlia ?Sán?chez-Mustich i Jordi Serra Garrido. En aquesta primera part participaran els guanyadors dels Jocs Florals de l'Ajuntament de Girona 2015 en la categoria secundària postobligatòria: Joaquim Llopart i Josep Noguer (Bell-Lloc del Pla) i Pol Bravo (Escola Vedruna).

Lluís Lucero va fer notar que, a través de la lectura de Rosalia de Castro traduïda al català, d'alguna manera també tindrem accés a la sensibilitat de Jordi Llompart, que a més de confegir una obra pròpia es va dedicar a la traducció amb el seu ric lèxic dolç del parlar de les illes balears.