Troben una dent humana de 550.000 anys al jaciment de la Cova de l'Aragó

28.07.2015 | 15:28

El Museu de l'Home de Talteüll va anunciar ahir que s'ha trobat una dent humana que tindria 100.000 anys més d'antiguitat que les restes humanes que s'havien documentat fins ara a la cova de l'Aragó, a pocs quilòmetres de Perpinyà. Així, la descoberta d'aquesta setmana endarreriria fins als 550.000 anys l'edat de les restes humanes més velles trobades a la zona de Talteüll (Tautavel, en francès).
«550.000 anys, nova data», ha publicat el Museu a la seva pàgina de Facebook. Segons el diari local Midilibre, la peça porta per nom Aragó 149 -és la 149a dent d'homínid que s'ha trobat a la gruta- i ha sortit a la llum excavant un nivell corresponen a un període fred, sec i ventós de la prehistòria.
La troballa a la cova de l'Aragó endarreriria fins als 550.000 anys l'edat de les restes humanes més antigues que s'havien datat fins ara en aquesta zona del Rosselló: constava de 450.000 anys per al que es coneix com l'Home de Talteüll. La troballa d'ara s'afegeix a totes les peces humanes i eines que s'han documentat durant mig segle d'excavacions al jaciment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema