Abraham López Asamar (Girona, 1987), acaba de publicar el llibre La mineria a la comarca de la Selva (Editorial Quatrivium), un estudi de l'activitat minera que històricament s'ha desenvolupat a la comarca selvatana des del punt de vista social i tècnic.

Abraham López, llicenciat en ciències químiques per la Universitat de Barcelona, afirma que el seu llibre ret un «triple tribut» a la comarca de la Selva ja que analitza una activitat que va esdevenir durant un temps un dels motors econòmics de la zona, però també aborda les problemàtiques dels treballadors, sovint oblidats en els estudis de recerca, «sense els quals el desenvolupament miner no hauria estat possible». El tercer tribut és la contribució a la memòria històrica de l'activitat minera i la reivindicació de la restauració de les mines per assegurar la seva pervivència.

El volum es presentarà el proper divendres (21 h) a l'antiga fàbrica Burés d'Anglès. La publicació és una adaptació del treball de recerca obligatori de recerca que l'autor va realitzar durant els seus estudis de batxillerat, cursats a l'Institut Santiago Sobrequès de Girona.

«Per una banda, em vaig poder endinsar en el món dels minerals, per l'altra, vaig poder realitazar un treball en contacte amb la naturalesa, o vaig tenir la possibilitat d'observar i entendre certs fenòmens geològics in situ», explica l'autor en el pròleg del llibre. El treball va guanyar un dels premis CIRIT del'any 2005 de la Generalitat de Catalunya.