Troben a Florida el tresor d'un galió espanyol valorat en 1 milió de dòlars

Una part de l'or i la plata de la flota espanyola enfonsada el 1715 pot romandre al fons del mar

29.07.2015 | 10:11
Una imatge de les valuoses monedes ha estat distribuïda per la companyia 1715 Feet-Queens Jewels.

Una família resident a Sanford, en el nord de Florida (EUA), va recuperar del fons marí, utilitzant un detector de metalls, 52 monedes d'or valorades en més d'un milió de dòlars (900.000 euros), procedents d'un galió espanyol del segle XVIII, va informar ahir un mitjà local.
Eric Schmitt i la seva família va recuperar a 4,5 metres de profunditat a la costa de Fort Pierce, al comtat de St. Lucie (sud-est de Florida), 52 monedes d'or que formaven part d'algun dels onze galions de la Flota Espanyola que van naufragar el 31 de juliol de 1715 en aquesta zona a causa d'un huracà.
Una de la monedes d'or és una rara peça no destinada a circular i està valorada, segons Schimitt, en 500.000 dòlars (452.509 euros), va assenyalar el diari Orlando Sentinel.
D'acord amb Brent Bisben, el cofundador de la companyia 1715 Fleet-Queens Jewels, Brent Bisben, posseïdora dels drets sobre el lloc del naufragi on van ser trobades les monedes, va dir que resulta sorprenent el bon estat de conservació de les peces.
«Les monedes estan en un estat gairebé perfecte. És molt estrany», va apuntar Bisben, qui va assenyalar que «només existeixen sis monedes com aquesta».
No és la primera vegada que la família Schmitt troba peces d'aquests naufragis. El 2014 van recuperar un valuós relicari d'or que formava part del tresor de la citada Flota Espanyola.
I enl 2013 van recuperar un cadena d'or d'uns 15 metres de llarg i nombroses monedes d'or valorades en 500.000 dòlars (452.509 euros).
El relicari d'or va ser realitzat entre finals del segle XVII i principis del XVIII i es va utilitzar per ?transportar i guardar la sagrada forma.
La Flota Espanyola de 1715 va salpar des de l'Havana rumb a Espanya carregada d'or per a la ?Corona, però onze naus es van enfonsar a les costes de Florida, a causa d'un huracà que es va cobrar la vida d'un miler de persones.
Una part de l'or, la plata i altres objectes van ser recuperats després de la tempesta, però els historiadors i «caçatresors» creuen que milions de dòlars en plata i or romanen encara en el fons del mar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema