La cobla Mongrins, presentà el seu treball discogràfic Sardanes, Girona, temps de flors. La peça estrella d'aquest CD i que li dóna el nom, és la sardana que porta aquest títol, que va compondre el mestre Eduard Font Coll, amb una lletra de la seva filla, Mercè Font Pi. El disc conté un total de 14 sardanes, dedicades a Girona o conegudes per la seva qualitat. A més de la cobla Montgrins hi intervenen: La coral Anselm Viola, la Polifònica de Girona, la Polifònica de Blanes i els tenors Josep Gispert i Jordi Molina. Si esteu interessats en aquest disc, el podeu demanar al telèfon 972 761234.

La Principal de la Bisbal interpreta Cristau

És ben notori que Jaume Cristau Brunet (Figueres - 1940) és un dels compositors actuals més complets que tenim. Les seves obres, molt ben aconseguides, tenen una qualitat musical indiscutible. Ha estat guanyador de molts dels concursos musicals que s'han convocat i les seves sardanes són executades a les ballades.

En el disc (CD) que us presentem, ell mateix ens diu: «quan es publiqui aquest disc, acabaré de complir 75 anys. Si tenim en compte la lògica, podríem dir que ja he escrit el 75% de la meva música. I ara, és hora d'agrair al Senyor que m'hagi permès arribar fins aquí. Escoltant aquestes partitures i reflexionant sobre el que fins ara porto escrit. Jo hi trobo en el meu discurs musical una metamorfosi».

El disc conté 15 sardanes, moltes d'elles dedicades a amics i coneguts. És un bon recorregut per l'obra musical de Jaume Cristau, interpretada magistralment per La Principal de la Bisbal.

Curs de formació de monitors

El pròxim mes de setembre començarà un nou curs de Formació de Monitors de Sardanes. Aquest, tindrà lloc a la Societat La Lira del barri de Sant Andreu de Barcelona i constarà d'un total de 40 hores de durada repartides en 10 sessions que es faran els dissabtes -de 9.30 a 13.30h- des del 19 de setembre fins al 28 de novembre -amb festa el dissabte 31 d'octubre.

El curs és molt interessant per rebre els coneixements òptims per ser monitor de sardanes i està adreçat a tots aquells sardanistes interessats en la transmissió i l'ensenyament de la sardana majors de 16 anys i que sàpiguen comptar i repartir.

El curs es divideix en 3 eixos de coneixements: Dansa, normativa i preparació física, a càrrec de Núria Escud; Formació històrica i musical, a càrrec d'Anna Costal; i Metodologia i recursos pedagògics, a càrrec d'Imma Pujol.

Per obtenir el carnet de monitor cal aprovar l'examen teòric i pràctic així com assistir com a mínim al 80% de les classes. El preu del curs (que inclou classes, material, diploma i carnet de monitor) és de 50 euros. Com a monitors, passaran a formar part de la base de monitors de la Confederació Sardanista de Catalunya.

És un curs molt didàctic i útil i és per això que ho recomanem molt. Podeu adreçar-vos a la Confederació Sardanista de Catalunya per fer les inscripcions i obtenir més informació.