L'Institut Ramon Llull (IRL) va celebrar ahir a Barcelona una primera reunió de treball per a la reincorporació de les Illes Balears al consorci cultural d'aquest organisme de difusió internacional de la cultura en català.

A la reunió hi van participar la consellera de Participació, Transparència i Cultura balear, Esperança Camps, la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà; el director de l'Institut Ramon Llull, Àlex Susanna; i el gerent de l'IRL, Josep Marcé.

En aquesta primera trobada s'han fixat els passos a seguir per formalitzar aquest reingrés, que constitueix un dels compromisos del nou Govern de les Illes Balears.

Segons ha informat el Llull, l'objectiu és «treballar conjuntament per a promocionar internacionalment els creadors de Catalunya i les Illes Balears».

Els participants van parlar de l'organització i funcionament interns de l'IRL i del paper de l'Institut dins de la Fundació Ramon Llull.

En la reunió també es va tractar sobre la celebració de l'Any Llull (2015-2016) a les Illes Balears, a Catalunya i a l'exterior, on ja serà visible la col·laboració entre l'IRL i el Govern de les Illes Balears.

Aquesta col·laboració es farà extensiva als principals projectes del IRL amb vista al període 2015-16 en els àmbits de la llengua, la literatura, la música, les arts escèniques, les arts visuals o l'arquitectura.

Aquesta primera trobada suposa, en paraules de la consellera Esperança Camps, «començar a complir el mandat del Govern Balear del reingrés a l'IRL, començar a concretar projectes, amb la primera fita important, que serà organitzar els actes de l'Any Ramon Llull».