S'implantarà un nou carnet de biblioteques

La Generalitat posarà en marxa un nou sistema que permetrà tenir descomptes en museus i espais culturals

04.08.2015 | 15:51

La Generalitat promourà un carnet cultural, que substituirà el de biblioteques -en mans de 3,5 milions d'usuaris- que permetrà gaudir de descomptes per accedir a museus i a d'altres espais culturals. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va anunciar ahir que el mes de gener es posarà en marxa el carnet «Catalunya és cultura», que substituirà l'únic carnet de biblioteques que hi ha per a tota la comunitat. D'aquesta manera, s'incrementarà l'oferta cultural en un intent d'incentivar el consum cultural, que ha disminuït en un 25%, segons el conseller.

Aquesta mesura destinada a la millora de «l'accessibilitat global» se situa com a objectiu bàsic per a «l'augment de visitants en un 20% en el període de vigència del pla», així com una revisió d'horaris, sistemes de comercialització, oferta de serveis i idiomes de comunicació, entre altres. Mascarell va fer aquest anunci en la presentació del document de treball del seu departament, elaborat per un grup específic d'experts que hi han participat amb la intenció de «definir les línies bàsiques del que serà el Pla de Museus de Catalunya per als deu pròxims anys».

El pla «no és el definitiu i com és preceptiu», va dir el Conseller, s'ha presentat a la Junta de Museus, organisme que haurà d'articular-ho per debatre'l a partir de setembre.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, Catalunya té, a data del 2014, un total de 643 equipaments museístics, 93 més que els 550 de 2009, dels quals 115 són museus registrats, 222 museus més extensions i 421 col·leccions i centres d'interpretació més extensions de col·leccions. Dels 115 museus, 100 són de titularitat pública i 15 de titularitat privada, amb 7.442.995 objectes inventariats. El 2014, els museus i col·leccions van rebre un total de 23.017.275 visitants i una mitjana de 22.362.134 en el període 2009-2014.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema