ELs corrents de fons

04.08.2015 | 15:51
ELs corrents de fons

Acaben d'endreçar-se els gegants i els cap grossos de la Festa Major de Salt. I els tambors no marcaran el ritme d'un poble que ha suspès la seriositat dels que treballen i l'angoixa dels que no ho poden fer. Però en tot això hi ha una notícia de fons. Uns d'aquells fets, que tenen història i que quan s'entenen són un revulsiu de pau, de cordialitat, de perdó, i també el símbol de la força que remou els pobles. Ho explico.
Aquesta semana el nostre Sr. Bisbe Francesc i la Superiora General de la Institució de les Germanes de Sant Josep ( les Vetlladores, com els deien), la fundadora de les quals és la Venerable Maria Gay, nascuda a Llagostera, han fet pública la celebració de la Declaració solemne de la Beatificació de tres Religioses de la seva Congregació, a la Catedral de Girona, el dissabte dia 5 de setembre. (I això sí que es pot dir que és un ascens a Primera Divisió).
Una d'elles havia nascut a Gandia i les altres dues, a Banyoles i a Girona. La banyolina tenia 67 anys, una edat molt perillosa , cuidant malalts, enfortint l'amor a cada instant, per atacar el bé comú i merèixer la mort. Es deia:«Fidela», Fidela Oller, dona de consell i de fe. L'altra , la gironina, es deia :«Facunda»! Un nom que era el mateix que «Fidela» en l'entrega i el servei dels altres. «Desitjo donar la vida per la conversió d'aquests que persegueixen Déu i l'Església». Tenia seixanta anys. Però no ho he dit tot. És deia ?Facunda Margenat i resulta que, gràcies a als coneixements d'en Xavier Margenat, hem sabut que l'avi de l'Eziqui Margenat (en el món, Baldomero) que va ser el germà del pare de la Facunda. Eziqui fou beatificat a Roma el 7 d'octubre de 2007. El seu germà fou un pastisser molt conegut a Salt. I resulta que l'Eziqui, a casa del qual s'havia refugiat i on fou detingut «li demanà caramels per als milicians que el portaven cap a afusellar». Precisament Caramels de Festa Major. El ?ritme dels tambors s'ha barrejat sempre amb un amor de fons, aquell que corre per les venes dels pobles , l'amor testimonial de la gent que ha viscut i ha mort estimant. El triomf de Déu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema