Una vintena de persones vingudes de diverses parròquies de la diòcesi han participat en el pelegrinatge a Terra Santa organitzat per la Delegació de Joves del Bisbat de Girona durant la segona setmana de juliol. El recorregut va començar a Natzaret el dia 16 de juliol i va acabar el 23 del mateix mes a la ciutat de Jerusalem. L'acompanyant dels joves va ser el Mossen Jordi Callejón, president de la mateixa associació.

Els primers dies a Natzaret van consistir en dur a terme activitats diverses relacionades amb el pelegrinatge. Els joves van visitar llocs tan emblemàtics com la Muntanya de les Benaurançes, Cesarea de Felip, el Primat de Pere, Cafarnaum o bé l'esperada excursió al Mar de Galilea. Un dels participants comentava en un missatge enviat a la delegació de mitjans del bisbat que «abans que sonés el despertador, ja ens han despertat els cants de la pregària del matí, provinents del minaret d'una mesquita propera». Una de les coses que amb més emoció es va viure pels assistens va ser precisament l'eucaristia celebrada al marc de la visita al Mar de Galilea.

La següent parada del grup va ser Jerusalem, però primer es va fer parada a la Muntanya de les Temptacions i també a Jericó. Aquell mateix dia va ser el que el bisbe Francesc es va traslladar a Jerusalem per acompanyar el components del pelegrinatge. El bisbe Francesc Pardo va ser l'encarregat de presidir una missa a la cova de la Basílica de la Nativitat a Betlem, i organitzar la visita al Sant Sepulcre del dia posterior que va servir com a cloenda d'aquest viatge de la Delegació de Joves del Bisbat de Girona als llocs més emblemàtics de la Terra Santa. Les sensacions del viatge van ser molt positives i el grup va compartir les experiències a través de les xarxes socials.