El Festival Internacional de Mapping a Girona va donar ahir a la nit el tret de sortida amb un gran mapping projectat a la façana de Santa Caterina. Es tracta de l'obra Diplopia, un espectacle pensat i creat per l'estudi barceloní Onionlab que es projecta en 3D. Els espectadors van haver de veure'l amb ulleres 3D que va posar a la seva disposició l'organització.

El mapping, d'uns vuit minuts de durada, va començar a projectar-se a les deu de la nit davant d'un públic expectant i encuriosit per saber quina nova realitat adquiriria la façana de Santa Caterina i enmig de la pluja, que no va impedir l'espectacle. Durant la projecció els espectadors veien com l'efecte de les tres dimensions prenia forma i ben bé semblava que les formes, els colors o les textures projectades sortissin de la façana. L'espectacle es va anar repetint cada trenta minuts fins a la una de la matinada per aquells que volien repetir o per als que s'havien perdut la inauguració. Diplopia, el nom que rep l'espectacle, és la malaltia que es produeix quan els ulls veuen visió doble.

El director tècnic d'Onionlab explica al Diari de Girona que li han posat aquest nom per dos motius clars. «Li posem perquè el mapping que projectem consisteix en dues imatges que es projecten a la façana però quan l'espectador es posa les ulleres només en veu una». És el joc, doncs, que donen les ulleres per explicar que sense elles el públic hi veu doble, en canvi quan se les posa aquest problema es resol i veu la imatge en una de sola sense cap distorsió. L'altre motiu del perquè han posat aquest nom al mapping que han fet es deu al fet que el FIMG els va encarregar una peça i els va explicar que enguany la línia argumental del festival tractava sobre les contradiccions, per tant havien de fer un espectacle basat en aquest tema. «A la projecció que fem es poden veure cinc contradiccions i nosaltres hem reptat l'espectador que les reconegui, ja que no totes són 100% evidents», explica Pont. Dins d'unes paraules que es contradiuen entre elles han generat imatges que aboquin el seu significat. Jordi Pont declara que «estem molt orgullosos de la peça que hem fet en 3D, ja que és el primer cop que en fem una i era un gran repte per a nosaltres, però ha quedat molt espectacular».

L'espectacle es podrà veure també avui dissabte o demà diumenge de les 10 de la nit a la 1 de la matinada, cada mitja hora.