Troben l'esquelet d'un rinoceront de 120.000 anys d'antiguitat a Castelldefels

04.08.2015 | 15:51

Els responsables de les excavacions arqueològiques a la cova del Rinoceront de Castelldefels han trobat l'esquelet complet d'un rinoceront de 120.000 anys d'antiguitat, la qual cosa desmenteix la teoria que aquest animal es va extingir a Europa fa 500.000 anys.
En un comunicat emés ahir, l'Ajuntament de Castelldefels va detallar que es tracta d'un exemplar de l'espècie Stephanorhinus hundsheimensis. Els investigadors consideren que la troballa d'aquest rinoceront, amb el descobriment d'altres espècies de clima càlid com restes de tortuga mediterrània i un elefant complet, proven que les condicions climàtiques de la costa central mediterrània fa 100.000 anys eren semblants a les actuals. Aquest descobriment se suma als que ja s'han efectuat a la Cova del Rinoceront de Castelldefels anteriorment, com un cèrvid de fa 90.000 anys, el primer del qual es va tenir coneixement a la Península Ibèrica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema