El nou Centre de Recepció de Visitants del jaciment d'Empúries entra en servei

Els treballs per adequar el nou espai, que acull l'accés al recinte, la venda d'entrades i una botiga, han durat cinc anys

04.08.2015 | 15:51
L´edifici és obra de l´estudi d´arquitectura Fuses-Viader i està adossat i excavat en un pendent del terreny d´entrada al jaciment.

El nou Centre de Recepció de Visitants del conjunt arqueològic d'Empúries va entrar en funcionament ahir després de cinc anys d'obres. Les instal·lacions, ubicades a l'entrada del jaciment, tenen com objectiu ordenar l'accés a l'espai, facilitar tota la informació històrica i arqueològica als visitants i disposa d'una botiga.
Les obres, que en total han suposat una inversió de 2,15 milions d'euros, van començar l'any 2010 i s'han dut a terme en tres fases. La primera, del 2010 al 2012, va ser cofinançada pel Departament de Cultura de la Generalitat i el Ministeri de Foment a través de l'1% cultural. La segona fase que es va portar a terme entre el 2013 i el 2014 es va centrar en l'arranjament de l'entorn de l'edifici i va anar a càrrec del Servei de Patrimoni Arquitectònic del Departament de Cultura.
La tercera i última fase que s'ha portat a terme durant el 2014 i aquest 2015 ha servit per incorporar els serveis i ultimar els detalls per la seva posada en funcionament, a més de reordenar els accessos al conjunt arqueològic.
En concret, aquesta darrera fase s'ha portat a terme gràcies al conveni signat entre l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i l'Ajuntament de l'Escala que ha permès construir una gran zona d'aparcament al costat del centre de recepció.
L'acte d'inauguració i obertura del nou espai es va fer ahir al matí i va comptar amb la presència del gerent de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural, Xavier Arola, el director del Museu d'Arqueologia de Catalunya, Josep Manel Rueda, la responsable del jaciment, Marta Santos i l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.
L'edifici és obra de l'estudi d'arquitectura Fuses-Viader i està projectat en una superfície total de 860 metres quadrats tot i que la superfície útil final és de 720 metres quadrats.
El centre s'ha construït pensant en el terreny que l'envolta i amb l'objectiu d'integrar-lo a la zona i minimitzar l'impacte visual. Per això es troba adossat i excavat en un pendent del terreny d'entrada al conjunt arqueològic, al sud de la ciutat romana.
El nou centre compta amb una nova recepció per als visitants, un espai per a venda d'entrades i una botiga. En els propers mesos es licitarà la concessió de la cafeteria i restaurant i s'instal·larà la sala multimèdia que s'ubicarà al corredor d'accés al centre de recepció.
D'aquesta manera, un cop el visitant hagi accedit a la zona de serveis i tingui l'entrada ja podrà gaudir d'un audiovisual explicatiu sobre el jaciment que oferirà tota mena d'informació i detalls sobre la història de la ciutat grega i romana que va haver-hi a Empúries. Un documental que s'està desenvolupant en el marc del programa Patrimoni en Acció, impulsat pel Departament de Cultura i l'Obra Social La Caixa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema