El nou Centre de Recepció de Visitants del jaciment d'Empúries entra en servei

Els treballs per adequar el nou espai, que acull l'accés al recinte, la venda d'entrades i una botiga, han durat cinc anys

04.08.2015 | 15:51
L´edifici és obra de l´estudi d´arquitectura Fuses-Viader i està adossat i excavat en un pendent del terreny d´entrada al jaciment.

El nou Centre de Recepció de Visitants del conjunt arqueològic d'Empúries va entrar en funcionament ahir després de cinc anys d'obres. Les instal·lacions, ubicades a l'entrada del jaciment, tenen com objectiu ordenar l'accés a l'espai, facilitar tota la informació històrica i arqueològica als visitants i disposa d'una botiga.
Les obres, que en total han suposat una inversió de 2,15 milions d'euros, van començar l'any 2010 i s'han dut a terme en tres fases. La primera, del 2010 al 2012, va ser cofinançada pel Departament de Cultura de la Generalitat i el Ministeri de Foment a través de l'1% cultural. La segona fase que es va portar a terme entre el 2013 i el 2014 es va centrar en l'arranjament de l'entorn de l'edifici i va anar a càrrec del Servei de Patrimoni Arquitectònic del Departament de Cultura.
La tercera i última fase que s'ha portat a terme durant el 2014 i aquest 2015 ha servit per incorporar els serveis i ultimar els detalls per la seva posada en funcionament, a més de reordenar els accessos al conjunt arqueològic.
En concret, aquesta darrera fase s'ha portat a terme gràcies al conveni signat entre l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i l'Ajuntament de l'Escala que ha permès construir una gran zona d'aparcament al costat del centre de recepció.
L'acte d'inauguració i obertura del nou espai es va fer ahir al matí i va comptar amb la presència del gerent de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural, Xavier Arola, el director del Museu d'Arqueologia de Catalunya, Josep Manel Rueda, la responsable del jaciment, Marta Santos i l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.
L'edifici és obra de l'estudi d'arquitectura Fuses-Viader i està projectat en una superfície total de 860 metres quadrats tot i que la superfície útil final és de 720 metres quadrats.
El centre s'ha construït pensant en el terreny que l'envolta i amb l'objectiu d'integrar-lo a la zona i minimitzar l'impacte visual. Per això es troba adossat i excavat en un pendent del terreny d'entrada al conjunt arqueològic, al sud de la ciutat romana.
El nou centre compta amb una nova recepció per als visitants, un espai per a venda d'entrades i una botiga. En els propers mesos es licitarà la concessió de la cafeteria i restaurant i s'instal·larà la sala multimèdia que s'ubicarà al corredor d'accés al centre de recepció.
D'aquesta manera, un cop el visitant hagi accedit a la zona de serveis i tingui l'entrada ja podrà gaudir d'un audiovisual explicatiu sobre el jaciment que oferirà tota mena d'informació i detalls sobre la història de la ciutat grega i romana que va haver-hi a Empúries. Un documental que s'està desenvolupant en el marc del programa Patrimoni en Acció, impulsat pel Departament de Cultura i l'Obra Social La Caixa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema