El festival Sons del Món Vi & Music de l'Alt Empordà ha tancat aquest dissabte la seva 8a edició amb un 10% més de públic i arribant als 6.634 espectadors tot i comptar amb un espectacle menys que l'any passat. S'han esgotat entrades en set dels deu concerts programats i el director del certamen musical, Xavi Pascual, assenyala que es tracta "de la millor edició" de tota la història del festival. "Aquestes xifres demostren que ens hem consolidat i el bon moment que passa el món de l'enoturisme i la ruta DO Empordà", ha explicat. De cara a properes edicions esperen que el festival tingui continuïtat i, al mateix temps, volen millorar els escenaris i ampliar el nombre de concerts.

Aquest any el festival ha programat concerts en espais tan emblemàtic com la ciutadella de Roses, la catedral de Castelló d'Empúries i diversos cellers empordanesos on es va portar a terme maridatges de música i vi. En concret, set dels deu concert programats van aconseguir penjar el cartell d'entrades exhaurides. Van ser els espectacles d'Andrea Motis, Joan Chamorro, Chucho Valdés, Roger Mas, Gemma Humet i Laia Vehí i les dues soirées programades a Barcelona i Castelló d'Empúries.

"Creiem que es tracta de la millor edició del festival, si haguéssim programat algun altre concert haguéssim superat de llarg el 10% d'increment de públic que hem notat aquest any", ha explicat el director del festival, Xavi Pascual. En aquest sentit, fins i tot les entrades per als maridatges de vi i música als cellers empordanesos van obtenir una bona resposta per part del públic. "Estaven limitats a 30 persones i es van exhaurir totes les entrades amb setmanes d'antelació", ha afegit Pascual. "La gent ja sap o va, coneix el nostre estil i el que oferim i saben que si no s'afanyen poden quedar-se sense tiquets", ha cometat.

Segons una enquesta telemàtica que l'organització ha fet als espectadors, els assistents consideren un valor afegit el fet de poder viure una experiència musical barrejada amb el món del vi i en entorns patrimonials de luxe. Una altre element que s'ha donat a conèixer mitjançat l'enquesta és que ha augmentat el nombre de públic de fora de l'estat espanyol, concretament de França, Anglaterra i Holanda que passen les vacances per la zona. Un fet que està lligat amb l'aposta que ara fa uns anys va arrencar la direcció de potenciar la comunicació del certamen pel sud de França.

"Això ha fet que vingui més públic estranger, molts d'ells de segones residències o que estaven visitant la zona i s'han animat a veure el festival", ha comentat Pascual.No obstant això, bona part dels assistents provenen de les comarques gironines i barcelonines.

En aquest sentit, el director del Patronat de Turisme Costa Brava, Ramon Ramos, ha destacat que el certamen ha sabut conjugar dos valors fonamentals de la destinació gironina: cultura i enogastronomia. "El visitant busca experiències i què millor que maridar cultura i vi per promocionar els vins de la DO Empordà i la Costa Brava com també el projecte comú Costa Brava Girona Festivals", ha assenyalat.

D'altra banda, Pascual espera que l'èxit d'aquesta edició serveixi per convèncer la resta d'organitzadors implicats perquè el festival continuï. "Per part nostre ens agradaria ampliar el nombre de concerts, millorar la qualitat dels escenaris i fer-los més còmodes per als espectadors, posar més elements gastronòmics i doblar el nombre de concerts als cellers", ha explicat Pascual. "Aquesta és la nostra idea però el problema és que no depèn només de nosaltres sinó que els convenis actuals han caducat i s'han de renovar acords. Les parts implicades han mostrat la seva bona voluntat de renovar-ho però encara no està signat", ha puntualitzat el director qui espera que els acords puguin signar-se el més aviat possible per començar a treballar en la 9a edició del Sons del Món.