L'empresa de Marbella Kibo Studios ha creat un dispositiu que permet enviar missatges amb olor a través del telèfon mòbil o la tauleta. S'anomena Ophone i pretén superar les barreres tecnològiques i permetre la comunicació sensitiva a distància. Darrere d'aquesta tecnologia s'hi troben David Edgard i Rachel Field, dos professors de la Universitat de Harvard i l'Institut Wyss, que han creat els dispositius en els quals ara treballa Kibo, la primera empresa espanyola que ha disposat del producte. Manuel Linares, director de Kibo Studios, explica que Ophone consisteix en dos terminals que, carregats amb cartutxos que contenen essències, transmeten l'olor que hagi compost l'autor del missatge, barrejant els que li ?ofereix una gamma preestablerta.

Només per tecnologia Apple

De moment la primera versió ofereix una gamma d'unes 10.000 olors diferents (flors, xocolata, brisa marina, roba acabada de rentar, perfum), però es treballa ja en una nova versió que superi les 300.000 combinacions olfactives. La tasca de Kibo Studios, que comparteix inversors amb Ophone, consisteix ara, segons Linares, a "proposar, aportar, suggerir i investigar" per elaborar noves idees de negoci i desenvolupar aplicacions entorn a aquest invent.

El preu d'OPhone, que està previst que surti al mercat al llarg del 2016, rondarà els 150 euros i de moment només podrà usar-se amb iPhone i iPad.