El FIMG tanca amb èxit la segona edició i emergeix com un nou "Temps de Flors"

El públic distingeix l'escola Domeny, tot i haver-hi una categoria específica per als centres educatius

04.08.2015 | 15:51
El FIMG tanca amb èxit la segona edició i emergeix com un nou "Temps de Flors"

L'èxit d'assistents i la importància que ha demostrat estar prenent el Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG) -celebrat a la ciutat del 24 de juliol al 2 d'agost- ha provocat que se suscitin comentaris de persones del consistori que "l'han equiparat amb un futur Temps de Flors", segons Richard Hebert, director del FIMG 2015. I és que el Festival va tancar ahir a la nit la segona edició amb molta més afluència de públic que l'any passat. "Així com a la primera edició el diumenge ja quasi havien acabat les activitats, enguany comptem amb una forta presència i al llarg dels dies hi ha hagut molta més afluència. Dissabte a la una de la matinada encara teníem molta gent a totes bandes, tot i ser el segon dia de passis", assegurava Hebert.

Des de l'organització valoren l'esdeveniment d'èxit en les tres branques d'objectius que ells es van plantejar des d'un bon principi: participació d'artistes, el I Congrés Internacional de Mapping i l'assistència de públic.

Pel que fa als artistes, Hebert afirmava haver fet "un salt qualitatiu molt i molt alt i també quantitatiu". "Des que vam anunciar el festival vam rebre visites de 143 països diferents al web i 89 propostes de 25 països per participar. Finalment hem tingut representants de 13 territoris", afegia el director.

El I Congrés Internacional de Mapping ha estat el plat fort del Festival pel que fa a consolidació professional: "Ha estat el primer arreu del món i l'hem fet perquè creiem que era necessari per consolidar i diferenciar el certamen i fer que sigui un festival únic, no només perquè hagi començat a funcionar, sinó també per convertir-se en un punt de trobada per a artistes i altres professionals com arquitectes, gestors culturals, etc.", explicava Hebert.

Pel festival hi han passat més de 120 congressistes i 25 ponents d'una disciplina que, segons el mateix director, "no deixa de ser un nínxol", i és per això que els han felicitat molt per haver-lo realitzat. Cal destacar la presència de no només artistes internacionals, sinó també catalans amb renom en el sector de les arts audiovisuals i multimèdia com: Franc Aleu, David Sarsanedas, José Luis de Vicente, Aleix Fernández o Oscar Sol, entre d'altres.

Quant a l'assistència de públic destacaven les més de 3.000 persones que es van aplegar per veure l'espectacle inaugural i la gran afluència de gent pels carrers durant els dies del festival. Es mostren contents perquè han atret no només artistes i professionals sinó gent del territori i turistes als quals han pogut oferir "uns continguts de qualitat que podien competir amb altres esdeveniments més assentats a la província i que han permès que quan el sol se'n va hi hagi una proposta de consum cultural de qualitat a la capital".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema