El FIMG tanca amb èxit la segona edició i emergeix com un nou "Temps de Flors"

El públic distingeix l'escola Domeny, tot i haver-hi una categoria específica per als centres educatius

04.08.2015 | 15:51
El FIMG tanca amb èxit la segona edició i emergeix com un nou "Temps de Flors"

L'èxit d'assistents i la importància que ha demostrat estar prenent el Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG) -celebrat a la ciutat del 24 de juliol al 2 d'agost- ha provocat que se suscitin comentaris de persones del consistori que "l'han equiparat amb un futur Temps de Flors", segons Richard Hebert, director del FIMG 2015. I és que el Festival va tancar ahir a la nit la segona edició amb molta més afluència de públic que l'any passat. "Així com a la primera edició el diumenge ja quasi havien acabat les activitats, enguany comptem amb una forta presència i al llarg dels dies hi ha hagut molta més afluència. Dissabte a la una de la matinada encara teníem molta gent a totes bandes, tot i ser el segon dia de passis", assegurava Hebert.

Des de l'organització valoren l'esdeveniment d'èxit en les tres branques d'objectius que ells es van plantejar des d'un bon principi: participació d'artistes, el I Congrés Internacional de Mapping i l'assistència de públic.

Pel que fa als artistes, Hebert afirmava haver fet "un salt qualitatiu molt i molt alt i també quantitatiu". "Des que vam anunciar el festival vam rebre visites de 143 països diferents al web i 89 propostes de 25 països per participar. Finalment hem tingut representants de 13 territoris", afegia el director.

El I Congrés Internacional de Mapping ha estat el plat fort del Festival pel que fa a consolidació professional: "Ha estat el primer arreu del món i l'hem fet perquè creiem que era necessari per consolidar i diferenciar el certamen i fer que sigui un festival únic, no només perquè hagi començat a funcionar, sinó també per convertir-se en un punt de trobada per a artistes i altres professionals com arquitectes, gestors culturals, etc.", explicava Hebert.

Pel festival hi han passat més de 120 congressistes i 25 ponents d'una disciplina que, segons el mateix director, "no deixa de ser un nínxol", i és per això que els han felicitat molt per haver-lo realitzat. Cal destacar la presència de no només artistes internacionals, sinó també catalans amb renom en el sector de les arts audiovisuals i multimèdia com: Franc Aleu, David Sarsanedas, José Luis de Vicente, Aleix Fernández o Oscar Sol, entre d'altres.

Quant a l'assistència de públic destacaven les més de 3.000 persones que es van aplegar per veure l'espectacle inaugural i la gran afluència de gent pels carrers durant els dies del festival. Es mostren contents perquè han atret no només artistes i professionals sinó gent del territori i turistes als quals han pogut oferir "uns continguts de qualitat que podien competir amb altres esdeveniments més assentats a la província i que han permès que quan el sol se'n va hi hagi una proposta de consum cultural de qualitat a la capital".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema