El papa Francesc aclareix que els divorciats «no estan excomunicats»

El pontífex llança un missatge directe i clar de cara al Sínode de la?Família del proper mes d'octubre

06.08.2015 | 07:08

Els divorciats «no estan excomunicats i no han de ser tractats com a tals», sinó que «formen part de l'Església», segons va defensar ahir el papa Francesc, de cara al Sínode de la Família, que se celebrarà a l'octubre de 2015. «Avui ens referim a la situació d'aquells que, després de la ruptura del seu vincle matrimonial, han establert una nova convivència. (...) Aquestes persones no es troben fora, com alguns pensen, formen part de l'Església», va dir el pontífex.
Directe i clar va ser el missatge llançat pel papa durant l'audiència general celebrada a l'Aula Pau VI del Vaticà, i no a la Plaça de Sant Pere com és habitual, a causa de les altes temperatures estiuenques. La d'ahir era la primera audiència general del pontífex després de la curta pausa estival de la qual ha gaudit al juliol i amb la qual s'ha recuperat del seu intens viatge a l'Equador, Bolívia i Paraguai.
Des de l'inici del seu pontificat al març de 2013, el papa Francesc ha insistit en la misericòrdia i la seva convicció que «l'Església és la casa paterna en la qual hi ha espai per a tots». També per als divorciats, com va remarcar ahir.
No és la primera vegada que Jorge Bergoglio es refereix a aquesta qüestió ja que el juny passat ja va dir que en alguns casos la separació «pot fins i tot ser moralment necessària quan s'intenta protegir al cònjuge més feble o als fills de les ferides causades per la prepotència, la violència, la humiliació, l'estranyesa i la indiferència». No obstant, mai abans s'havia referit públicament i amb tanta claredat a la situació en què es troben aquestes persones pel que fa a l'Església.

Un?Sínode decisiu
La qüestió serà un dels temes que debatrà el Sínode de la Família del proper octubre, segons el document presentat al juny. El fet que els divorciats puguin combregar és un dels temes més polèmics en el si de l'Església Catòlica, ja que la doctrina cristiana defensa que el sagrament del matrimoni és una «aliança per la qual l'home i la dona constitueixen entre si un consorci de tota la vida».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema