Un Sangtraït simfònic. Aquesta és una de les apostes del Festival Acústica que ha programat pel proper 29 d'agost al Teatre Municipal el Jardí de Figueres un espectacle únic seguint la tradició de les grans bandes del rock dur internacional - com Scorpions o Metallica- que han adaptat els seus èxits al format simfònic. Durant gairebé unes dues hores, el cantant de Sangtraït, Quim Mandado, conjuntament amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i la banda Los Guardians del Pont (LGP) repassaran el repertori més popular d'aquest grup de referència de la dècada dels noranta. Durant l'espectacle es podran escoltar himnes tan populars com 'El vol de l'home ocell' o 'El guerrer' i alguna que altra sorpresa.

Una sorprenent unió que servirà per repassar el repertori més popular dels Sangraït des d'un punt de vista totalment diferent i amb nous arranjaments. Durant l'espectacle també es podran escoltar algunes cançons dels LGP que acaben de treure nou disc. Quim Mandado no serà l'únic membre de la banda rockera gironina que participa en aquesta experiència ja que amb Los Guardians del Pont també hi toca Martin Rodriguez, el mític pastisser dels de la Jonquera i Joan Cardoner, músic empordanès excomponent de grups com Rockson o Terratrèmol.

Des del festival assenyalen que es tracta d'una oportunitat única per reviure l'esperit del grup que va captivar a petits i grans durant la dècada dels noranta. El concert durarà uns 100 minuts - gairebé dues hores- i comptarà amb peces tant populars com 'El vol de l'home ocell', 'Els senyors de les pedres', 'La reina del gel', 'Freddie memorium', 'El guerrer', 'Somnis entre boires', 'Inqui-missió', 'Furtadora d'ànimes' i d'altres obres com 'Presoners dels Erros' o 'Sancta Sanctorum' dels LGP. Tot i això, també hi haurà alguna que altra sorpresa perquè el cantant de Sangtraït ha deixat la porta oberta a realitzar alguna innovació o obra especial al final de l'espectacle.

Sangtraït va començar a fer els seus primers 'bolos' l'estiu del 1983. El grup de La Jonquera aprofitaven per reversionar Eric Clapton, The Doors, Neil Young o Deep Purple, entre d'altres. Unes primeres passes d'un grup d'amics gironins que des de finals dels 70 ja rascaven els seus instruments i que, a més, van deixar petja. L'estiu del 1986 ja feien de teloners d'El Ultimo de la Fila a la plaça Josep Pla de Figueres, a l'exterior del Teatre Municipal.

El mateix escenari que els veurà actuar el 29 d'agost a alguns dels components d'aquesta mítica banda després d'anys de silenci. Després d'agafar volada amb la publicació del seu primer disc 'Els senyors de es pedres' l'any 1988, el 2001 els Sangtraït es van acomiadar dels seus seguidors amb un concert a la sala Razzmatazz de Barcelona. Ara, dos dels seus membres com Quim Mandado i Martín Rodríguez continuen sobre l'escenari amb Los Guardians del Pont.

Aquesta no serà la primera vegada que la banda gironina entra en contacte amb el món simfònic. L'any 1993 Sangraït ja va aproximar-se al rock simfònic amb 'Freddie Memorium' dins l'àlbum 'Contes i llegendes' que va comptar amb la col·laboració de Lluís Llach.