El cantant de Sangtraït, Quim Mandado, conjuntament amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i la banda Los Guardians del Pont (LGP) pujaran el proper dissabte 29 d'agost a l'escenari del Teatre Jardí de Figueres, dins del festival?Acústica, per oferir Sangtraït Simfònic. En aquest espectacle s'interpretaran les cançons més emblemàtiques d'una de les formacions essencials del rock dur català dels noranta. El repertori més popular de Sangtraït es podrà tornar a escoltar, però amb nous arranjaments i un punt de vista diferent. Ho faran seguint la tradició de les grans bandes de rock dur i heavy internacional que han adaptat els seus èxits al format simfònic com ara Scorpions o Metallica.

Tanmateix, al llarg de la vetllada no només es podran escoltar temes de la banda més fosca de l'escena del rock català, atès que també s'interpretaran alguns temes dels LGP. En total seran tres membres, dels cinc originals, que es retrobaran sobre l'escenari. I és que Martin Rodriguez, el mític «pastisser indomable» dels de la Jonquera i Joan Cardoner, músic empordanès component de bandes com Rockson o Terratrèmol, entre d'altres, també formen part de LGP.

100 minuts i molts himnes

Segons van anunciar ahir els responsables del festival, l'espectacle Sangtraït Simfònic tindrà una durada de 100 minuts, i s'hi podran escoltar els himnes més populars de la banda com El vol de l'home ocell, Els senyors de les pedres, La reina del gel, Freddie memorium, Alè de 1100, El guerrer, Somnis entre boires, Inqui-missió, Furtadora d'ànimes o algun tema dels LGP com Presoners dels ErrorsSancta Sanctorum. El grup es reserva el nom d'alguna de les peces com a sorpresa final de l'espectacle.

L'estiu de 1983 el grup jonquerenc Sangtraït va fer els primers concerts amb aquest nom. Ho va fer damunt d'un camió de fustes a Sant Jaume de Canadal. Feien versions d'Eric Clapton, The Doors, Neil Young i Deep Purple, entre d'altres. Eren les primeres passes d'un grup d'amics que, des de finals dels 70, ja rascaven els instruments. Uns estiu després, l'any 1986, van fer de teloners d'El Ultimo de la Fila a l'exterior del Teatre Municipal El Jardí de Figueres. Amb els anys, la formació es va erigir en tot un símbol del nou rock català, allunyant-se de la vessant més pop d'altres bandes com Sopa de Cabra, Els Pets o Lax'n Busto, i aposant pels sons més durs. Ara, gairebé trenta anys després d'aquell històric concert a Figueres, la banda hi torna per retre homenatge a la seva obra més imprescindible.

De la seva banda, l'Orquestra de Cambra de l' Empordà (OCE) es va fundar a Figueres l'any 1989. Enguany, tot coincidint amb el seu 25è aniversari, presenta una renovada formació composta per brillants i joves intèrprets compromesos amb la música dels compositors catalans.

La fusió entre el rock dur i la música simfònica serà un dels grans esdeveniments de la propera edició de l'Acústica, festival que enguany compta en el seu cartell amb grups destacats com Dover, Neneh Cherry o Natalia Tena.