Demà, dissabte a la localitat de Malgrat de Mar, s'efectuarà una ballada de sardanes,a can Campasol, amb la participació de la cobla La Principal del Llobregat, a partir de les 9 del vespre. En aquesta audició es retrà un homenatge i s'interpretaran sardanes de Ramon Iglesias Rodríguez (Premià de Mar- 1976) compositor i instrumentista de contrabaix i a Carles Santiago (Barcelona 1953), intèrpret de tible i compositor. A més hi haurà una exhibició de la colla sardanista «Mans unides» de Cassà de la Selva.

Aplec d'amer

Com a avantsala de la Festa Major, Amer ha organitzat per al dijous, dia 13, el seu 34è Aplec de Sardanes. Les audicions començaran a les 10 de la nit i les 9 primeres seran de 7 tirades interpretades per la cobla Osona, a la segona part hi actuarà la cobla Ciutat de Girona, que tocarà 6 sardanes amb el tiratge tradicional, és a dir de 10 tirades. Commemorant el 150è aniversari del naixement d'Enric Morera s'interpretarà la seva sardana L'Empordà.

aplec internacional a la ciutat italiana de torí

Aquest cap de setmana -avui, demà i diumenge- la ciutat de Torí (Itàlia) acull el 28è Aplec Internacional, amb múltiples i variades activitats de cultura popular i tradicional catalana. Les actuacions sardanistes seran durant les ballades de caire popular, la cercavila i els espectacles. Les colles de sardanes que hi participaran seran Xàldiga, de Barcelona; Sa Palomera, de Blanes; Sol Ixent, de Vilanova de Bellpuig i Dolç Infern, de Lleida. També hi prendran part les cobles Volta Món i la recentment creada Cobla Camps, de Sant Joan de Vilatorrada. L'Aplec Internacional va tenir la primera edició el 1988 a Amsterdam. És un aparador de les manifestacions culturals catalanes i ciutats com París, Manchester, Frankfurt, Lisboa o Copenhaguen també l'han acollit.

la colla aires gironins

va actuar a praga

La colla de sardana Aires Gironins, del GEiEG de Girona, ha ballat al «Prague Folklore Days», un festival folklòric d'afeccionats, el cap de setmana del 24 al 26 del passat mes de juliol.

Les actuacions de la colla van ser divendres, 24 de juliol, davant del Rudolfinum, un dels edificis artístics més destacats de la ciutat, i dissabte, 25 de juliol, a la plaça de la República. La seva participació ha mostrat la sardana curta, la sardana de lluïment de les colles de competició, els punts lliures i la sardana popular.

La participació ha estat possible perquè la secció de Coral del ?GEiEG, entitat on la colla té la seu, ja hi havia actuat. «Coneixíem el festival de primera mà i sabíem que la nostra colla Aires Gironins del GEiEG encaixava perfectament amb els requeriments», han manifestat els components de la colla sardanista.

ha mort pere pallé,

de peralada

A l'edat de 90 anys va morir, a la seva vila de Peralada, Pere Pallé Rosell. Hi nasqué el 24 de novembre de 1924. Va ser durant uns anys el president i l'ànima de l'Agrupació Sardanista Peralada i impulsor del seu Aplec que s'inicià el 1972. Durant 4 anys ( 1980-84) va ser el president de l'Agrupació d'Aplecs de les comarques gironines. Reposa en pau, amic.